bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruce Boudreau: Ohledně návratu Ryana Sutera nemám žádné pochyby

16. září 2018, 11:00

Jiří Sameš

Obránce Minnesoty Wild, Ryan Suter, je v posledních několika letech jedním z nejvytěžovanějších hokejistů National Hockey League. Za tým ze St. Paulu mimochodem zatím odehrál šest sezon, přičemž jeho ice time se v průměru pohyboval kolem 28 minut na zápas. Zkušený bek si ovšem v závěru loňské základní části přivodil těžké zranění a jeho návrat zpět na led nebyl zrovna z nejjednodušších.

Suter se zranil 31. března v utkání svého týmu na ledě Dallasu Stars. Při osobním souboji u mantinelu s útočníkem Remi Eliem si zlomil pravý kotník, přičemž o pár dní později musel podstoupit operaci. Po ni mu bylo řečeno, že pokud by dělal jiný sport, mohl klidně končit s kariérou.

„Je to dlouhý proces. Každé ráno vstanu a zabývám se s tím,“ řekl Suter během letní přestávky. Když se třiatřicetiletý obránce objevil poprvé po operaci na ledě, nemohl ani pořádně bruslit. „Pomyslel jsem si, že už to nikdy nebude jako dříve.“

Sedmý muž draftu 2003 má ale nyní za sebou všechny rehabilitace a s týmem už zahájil přípravný kemp. Podle svých slov se přitom zatím cítí dobře. „Jsem moc rád za návrat na ledovou plochu. Cením si toho, že jsem zase zdravý.“

Rodák ze státu Wisconsin také zmínil, že nemá v úmyslu nosit na pravé brusli nějaký ochranný prostředek. Jeho cílem pak samozřejmě je být stoprocentně připraven na úvodní duel sezony, který Wild sehrají ve čtvrtek, 4. října, na ledě Colorada Avalanche.

„Ryan Suter je velmi zkušeným hokejistou. Ohledně jeho návratu nemám žádné pochyby,“ řekl na adresu svého svěřence trenér Minnesoty, Bruce Boudreau.

Suter má v NHL odehráno téměř 1000 zápasů (konkrétně 991). Nasbírat v nich mimochodem dokázal za 75 branek a 418 asistencí celkem 493 kanadských bodů.

Čtěte také: Eric Staal: Naše divize je nabitá skvělými týmy, očekávám tuhou bitvu o play-off

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.