bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bude na pořadu dne další velká výměna?

13. listopadu 2017, 11:00

Josef Potůček

Nedávný trojitý trejd mezi Coloradem, Ottawou a Nashvillem notně otřásl přestupním trhem v NHL. Výměna Matta Duchenea zpod Skalistých hor do hlavního kanadského města zároveň ukončila spekulace o jeho možném přesunu do Columbusu, s kterým byl již nynější útočník Senators spojován takřka od začátku července.

Nakolik intenzivně a zdali vůbec probíhala seriozní jednání mezi managementy Avalanche a Blue Jackets zůstane zřejmě nezodpovězenou hádankou. Na zámořských serverech se přetřásala zejména jména Ryana Murrayho či Boone Jennera, jakožto možných protihodnot.

Známý hokejový novinář Elliotte Friedman se na stránkách Sportsnet.com vyjadřuje ve smyslu, že zájem Modrokabátníků o posílení středu jejich útoku nadále přetrvává. Jeho kolega Pierre LeBrun je přesvědčen, že GM Jarmo Kekelainen posílí tým o nějakého kvalitního útočníka ještě mnohem dříve než na konci února před přestupní uzávěrkou.

Aaron Portzline je ještě konkrétnější. Alex Galchenyuk z Montrealu a Ryan Nugent-Hopkins jsou dle jeho mínění hráči, na které se nyní upíná pozornost finského stratéga. Požadovanou cenou by pak mohli být útočníci Cam Atkinson nebo Josh Anderson.

Významným faktorem možné výměny mezi Blue Jackets a Naftaři je jejich postavení v tabulce. V Columbusu sice není obdobně vítězná euforie, jaká zde panovala v loňském ročníku, kdy atakovali rekord sedmnácti po sobě jdoucích výher, ale o žádné mizérii přeci jen nemůže být řeč. To samé ovšem neplatí o mužstvu Connora McDavida, které zatím obrovský potenciál a vysoká očekávání nenaplňuje. Pouhých 6 výher z 15 zápasů je bilance, která by si nějaké oživení kádru nejspíš zasloužila.

Spokojenost nicméně nepanuje ani nad středem útoku Modrých kabátů. Avizovaný centr číslo jedna Alexander Wennberg byl tvrdošíjným trenérem Johnem Tortorellou přesunut až do třetího útoku. Poněkud vyčpělým se zdá být i Brandon Dubinsky. Na marodce je v současné době též Lukáš Sedlák, defenzivně laděný centr. Posílení tohoto postu by tak mělo dozajista svoji logiku.

Buffalo Sabres jsou dalším trápícím se týmem. Dle Kevina Allena z USA Today má být dlouhodobě na domnělém seznamu hráčů, které jsou v Buffalu k dispozici, šestadvacetiletý forvard Evander Kane, jež by se měl v červenci stát nechráněným volným hráčem.

Analytik TSN Darren Dreger se přiklání právě k možnému trejdu Kanea do Edmontonu. Problémem však může být fakt, že kupříkladu Nugent-Hopkins by v konkurenci centrů Jacka Eichela a Ryana O´Reillyho byl jaksi navíc.

Zmiňovaní odborníci se ovšem do jednoho shodují, že nějakou další velkou výměnu lze v řádu dnů skutečně očekávat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.