bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Budoucnost v Bostonu? Je to byznys, chápe DeBrusk. Dokáže si představit odchod

20. května 10:30

David Zlomek

V souvislosti s Bostonem se v posledních letech o odchodech a výměnách tolik nemluví. Moc se toho neděje, případě to klub dobře tají. V tomto ohledu byl za poslední dobu nejvýraznějším jménem Jake DeBrusk, který před časem požádal o výměnu. Teď je jeho téma na stole zase.

Kdybyste mu před začátkem této sezony řekli, že do konce ní bude bez nové smlouvy, nevěřil by vám, ale právě v této situaci se 27letý útočník nachází. Po své sedmé sezoně v Bostonu se chystá vstoupit na trh.

Navzdory nejistotě kolem své budoucnosti však doufá, že zůstane v týmu, který si ho vybral jako čtrnáctku draftu 2015.

"Chápu, je to byznys," řekl DeBrusk. "Už jsem tady nějakou dobu. Viděl jsem, jak se uzavírají dohody, takže tak nějak asi chápu, jaký je přístup klubu a jak věci obvykle fungují. Nejsem z toho úplně moc překvapený, ale myslel jsem si, že to bude hotové a všechno se vyřeší dříve.“

Pro DeBruska, který odehrál celou svou kariéru v NHL za Bruins, to bylo období vzestupů a pádů. Jako dvaadvacetiletý hrál doplňkovou roli při postupu Bostonu do finále Stanley Cupu v roce 2019.

O něco více než dva roky později požádal o výměnu, kterou na začátku sezony 2022/23 odvolal. V týmu Bruins, který s 65 výhrami a 135 body překonal rekordy NHL, si v 64 zápasech vytvořil kariérní maxima v počtu gólů (27) i bodů (50). 

DeBruskova produkce byla během posledního ročníku dvouleté smlouvy na 8 milionů dolarů o něco horší. V 80 zápasech nasbíral 40 bodů (19 gólů a 21 asistencí), nicméně zazářil ve 13 zápasech play off s pěti góly a 11 body. 

Poté, co Bruins vypadli po prohře 1:2 s Floridou v šestém utkání druhého kola, DeBrusk prozradil, že druhou polovinu sezóny odehrál se zlomenou rukou, která se mu zahojila až těsně před vyřazovacími boji. 

"Myslím, že pro mě osobně to v play off dopadlo dobře," dodal. „Přál bych si, abych mohl pomoct ještě víc."

O víkendu útočník prozradil, že s vedením Bruins o své budoucnosti v Bostonu nemluvil, ale že chápe svou hodnotu a tržní cenu. Zda tam dostane další šanci na Stanley Cup, se teprve uvidí. Zatím si nechává otevřené dveře.

"Nebudu lhát, v hlavě to mám. Osobně mám radši, když se všechno vyřeší dřív a je o všem jasno,“ zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.