bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekám, až mě vymění, řekl Zuccarello. Pak vše musel vysvětlovat

1. prosince 2018, 11:00

David Zlomek

To, že New York Rangers jsou oficiálně ve fázi přestavby, není tajemstvím. Na Broadwayi před sezonou počítali s tím, že se jejich tým bude plahočit někde u dna tabulky, a tak alespoň doufali v nějaký občasný úspěch či rychlý vývoj mladých hráčů. Prvních pár zápasů tomu opravdu napovídalo, nicméně Rangers se překvapivě zvedli a nesměle myslí i na vyřazovací boje. Mnozí se tak ptají, jestli vůbec dojde k avizovanému výprodeji starších hráčů, když tým takhle šlape. Útočník Mats Zuccarello měl jasno.

Tento norský útočník patřil společně s Kevinem Hayesem k největším adeptům na změnu působiště. Zatímco Hayesovi se daří a po jeho boku roste Filip Chytil, Mats Zuccarello stagnuje. Letos odehrál vinou zranění třísla jenom sedmnáct zápasů, v nichž pomohl týmu deseti body. Své zranění zkoušel už dvakrát přebít přítomností na ledě, ale v obou případech se situace zhoršila, takže od půlky listopadu odehrál jenom dvě utkání.

U fanoušků i hráčů je nesmírně populární, dlouhé roky působí jako jedna z tváří organizace. Zdá se ale, že jeho čas v New Yorku se krátí. Jeho smlouva, která mu zaručuje 4,5 milionů dolarů ročně, končí v létě následujícího roku. Logicky se tak čeká výměna. A čeká ji i samotný hráč.

Bylo to ve čtvrtek, kdy se na twitteru objevila citace, ve které Zuccarello říká, že jenom čeká na to, až bude vyměněn. Okamžitě se strhla pohroma, spousta fanoušků si bez něj tým nedovede představit. Málokdo tomu věřil, jelikož jeho slova necitovala žádná americká zpravodajská agentura. Až se objevila informace, že to řekl norskému novináři.

To se nakonec ukázalo jako pravdivé. Roy Kvatningen, onen norský novinář, s ním mluvil v rodném jazyce v jednom z jeho podcastů. 

„Výměna se jeví jako nejpravděpodobnější možnost,” řekl Zuccarello v rozhovoru, jehož anglický překlad přinesl New York Post. „Tak nějak jsem na to připraven. V podstatě jenom čekám na to, až mě vymění. Abych řekl pravdu, není to jednoduchá situace.”

Uznejte sami, tato slova nezní úplně nejlépe. Reakce Rangers na sebe nenechala dlouho čekat, týmový mluvčí Zuccarella okamžitě kontaktoval. Jeho odpověď byla jasná. Podle mluvčího tohle vůbec nechtěl říct a necítí se v týmu nijak špatně. Jenom se snažil říct, že když vám běží poslední rok smlouvy, musíte se připravit na všechno.

„Vždycky jsem říkal, že jediný tým, za který chci hrát, jsou právě Rangers,” uvedl dále v rozhovoru Zuccarello, čímž jen potvrdil, že lásku fanouškům opětovává. „Ale hodně jsem nad tím přemýšlel... Pořád stárnu a možná bych potřeboval nějakou novou jiskru.”

Vztah Matse a Rangers je opravdu pohádkový. Do New Yorku poprvé přišel v roce 2010 jako nedraftovaný mladík, jenž to po tom, co jej všichni přehlédli v draftu, zkoušel v Evropě. Tam měl sice statistiky skvělé, nicméně NHL prošel bez výrazného povšimnutí hlavně kvůli své výšce, jelikož patří se svými 173 centimetry k nejmenším hráčům. Fanoušky si okamžitě získal díky svému umění, skvělou střelou zápěstím nebo geniálními přihrávkami. Ale hlavně vždy tvrdě pracoval a bojoval za Rangers.

Svůj tým ale dostal jenom těsně pod trůn, do finále Stanleyova poháru. Je mu 31 let, takže má před sebou stále několik let.

Stihne vyhrát nejcennější trofej díky výměně do týmu, který patří ke kandidátům? Protože jak se zdá, v Rangers jeho budoucnost není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.