bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Centimetry od neštěstí, coloradský MacKinnon málem přišel o oko

14. října 2017, 14:00

Martin Zíta

Od velkého neštěstí dělilo coloradského útočníka Nathana MacKinnona několik málo centimetrů. MacKinnon ze zápasu s Anaheimem musel odstoupit po zásahu hokejkou pod oko, přičemž mnozí se obávali toho vůbec nejhoršího.

Pohled to nebyl nijak příjemný. Nathanu MacKinnonovi se zavrtala soupeřova čepel pod plexištítek na helmě a coloradskému útočníkovi okamžitě povolila kolena.

Anaheimský Derek Grant chvíli před tím chtěl svému protivníkovi nadzvednou hůl, namísto toho ale MacKinnona zasáhl do oka. Respektive těsně vedle něj. Naštěstí, sluší se říci.

MacKinnon po chvíli na ledě, na kterém byly viditelné stopy krve, za pomoci realizačního týmu zamířil do kabiny a do zápasu se už nevrátil.

Po opakovaných záběrech, které odhalily, co se vlastně stalo, se mnozí obávali nejhoršího možného scénáře. Nebylo by to ostatně poprvé, co by hráč utrpěl vážné zranění oka po zásahu holí.

Obavy se naštěstí nepotvrdily. Kapitán týmu Gabriel Landeskog po zápase novinářům prozradil, že zranění není vážné a jeho spoluhráč bude brzy v pořádku.

Zprávu později potvrdil také trenér Avalanche Jared Bednar, podle něj je dokonce velmi pravděpodobné, že MacKinnon nastoupí už proti Dallasu. Souboj se Stars čeká Avs v noci na neděli středoevropského času.

Možná nejpozoruhodnější na celém incidentu je to, že anaheimský Grant nedostal ani dvouminutový trest za hru vysokou holí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.