bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Černý kůň play-off jde dál. Kam až mohou Canucks dojít?

22. srpna 2020, 17:00

Matěj Hodoval

O letošní vyřazovací části se hovořilo jako o té, v níž se mohou dít velká překvapení. Tím největším ve druhém kole jsou hokejisté Vancouveru, kteří dokázali vyřadit obhájce Stanleyova poháru.

Nebylo třeba ani sedmé utkání. Kosatky zvládly v šestém střetnutí se St. Louis poměrem 6:2 a mohly se radovat z postupu do druhého kola. Po Minnesotě neuspěl proti Nucks ani loňský vítěz nejcennější trofeje.

Podíváme-li se na důvody zatím úspěšného tažení Vancouveru, musíme zažít odzadu.

Jacob Markström podával fantastické výkony i v základní části, v play-off na ně pak dokázal navázat.

Švédský gólman dodává týmu trenéra Greena potřebnou jistotu mezi třemi tyčemi, o čemž svědčí také statistiky. Třicetiletý Švéd se aktuálně může pyšnit 92,9% úspěšností zákroků a průměrem 2,44 inkasované branky na zápas. 

Mladí táhnou i v play-off

Už mnohokrát jsme psali o zajímavé budoucnosti kanadského celku.

Vancouver však může těšit fakt, že mladé hvězdičky se nezalekly důležitosti play-off NHL a pokračují v tom, co je zdobilo po celý rok.

Zaměřme se především na dvojici Elias Pettersson – Quinn Hughes. O obou hokejistech se hovoří jako o budoucích tahounech mužstva. Jenže oni tu roli plní už teď.

Jednadvacetiletý Pettersson je v tuto chvíli nejproduktivnějším hráčem Kosatek. Rodák ze Sundsvallu stihl za deset zápasů čtyřikrát rozvlnit soupeřovu síť a na dalších devět tref nahrát. V tabulce pravdy je navíc na čtyřech kladných bodech.

Dvacetiletý Hughes je zase nejproduktivnějším obráncem týmu, v porovnání se všemi zadáky v play-off je na druhé příčce za Miro Heiskanenem z Dallasu. Jeden ze tří nominovaných na Calder Trophy má v deseti startech deset bodů (1+9).

Přispívají všichni

Vancouver se však nemusí spoléhat jen na své hvězdné mládí.

Začátek série s Bluesmany patřil především kapitánovi Bo Horvat, jenž v úvodních dvou bitvách nastřílel hned čtyři branky. Ze souhry s rovněž těžil Tanner Pearson, osmadvacetiletý Kanaďan má na kontě již tři góly a stejný počet asistencí.

Status perfektní posily nadále potvrzuje forvard J.T. Miller. Nejproduktivnější hráč Nucks v základní části je aktuálně na sdílené druhé příčce bodování týmu v play-off, když posbíral již deset kanadských bodů (5+5).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.