bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Český bek se po roce ve Finsku zase porve o NHL! Upsal se Pittsburghu

22. května 5:53

Adam Bagar

Obránce Filip Král se po sezoně strávené ve finském Lahti vrací za oceán – podepsal roční smlouvu s Pittsburghem. V úterý večer o tom informoval generální manažer klubu Kyle Dubas.

24letý zadák v premiérovém ročníku na severu Evropy zářil. V základní části posbíral pět branek a 32 nahrávek ve 46 zápasech. S 28 kladnými body byl dokonce nejlepším hráčem ligy v bilanci +/-, za což obdržel Matti Keinonen Trophy.

Vidět byl následně také ve vyřazovacích bojích. Spoluhráč Michala Jordána či Luboše Horkého pomohl Pelikánům osmi body do finále nejvyšší finské soutěže, v 17 utkáních zaznamenal gól a sedm asistencí.

Jeho výkony v Lahti neunikly ani pozornosti reprezentačního trenéra Radima Rulíka, jenž mu dal příležitost v pěti duelech Euro Hockey Tour. A ostatně ani zámořských klubů, roční smlouva s Penguins v hodnotě 775 tisíc dolarů je toho jasným důkazem.

Rodák z Blanska to v zámoří dobře zná. Už v osmnácti letech zamířil do juniorské WHL, kde za 154 utkání nasbíral 120 bodů (31+89). Necelé tři sezony pak strávil v organizaci Toronta, které jej draftovalo před šesti lety. Na kontě má 92 startů (7+22) v AHL, další dva v NHL.

Doma jej fanoušci pamatují hlavně z působení v Brně – v roce 2017 dokonce s Kometou slavil titul. Celkem za ni sehrál 89 duelů s bilancí 7+22, krátce působil také v Chance lize v Třebíči a Přerově.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.