bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago prahne po dalším triumfu. Příští rok v play-off být nemusíme, zní z kabiny

13. dubna 2016, 9:00

David Baláš

Jsou nejúspěšnějším klubem posledních let. Slavný Stanley Cup pozvedli nad hlavu třikrát za uplynulých šest sezon. Hovoří se o nich jako o dynastii. Mohlo by se zdát, že motivace uspět už nebude taková jako v minulosti. Hokejisté Chicaga ale znovu bez zaváhání postoupili do vyřazovacích bojů a ani v něm nehodlají sešlápnout nohu z plynu. „Musíme to brát tak, že klidně můžeme hrát poslední play-off v životě,“ burcuje sebe i spoluhráče Niklas Hjalmarsson.

V téhle lize není jasného vůbec nic. Tak by se dala volně přeložit slova obránce Černých jestřábů, který s týmem zažil všechny tři vítězné jízdy vyřazovacími boji. „Nikdy si nemůžete být jistí, jestli se za rok znovu kvalifikujete do play-off. Jestli si ještě někdy zahrajete další zápas v nadstavbové části. A přesně tak k tomu musíme přistupovat. Naše motivace je obrovská,“ řekl Hjalmarsson a reagoval tak na teorii, že mužstvo ze St. Louis, první překážka Chicaga, bude daleko nažhavenější a hladovější po úspěchu.

Hráči Blues totiž poslední léta předvádějí pravidelně velmi slušný hokej. Když však dojde na play-off, slušně řečeno vyhoří. Už tři roky po sobě nedokázali překročit práh prvního kola (v roce 2014 právě proti současnému soupeři), a nyní tak touží konečně zavřít ústa všem škarohlídům.

„Již dlouho patří k nejlepším týmům základní části, ale v rozhodující fázi sezony se jim tolik nedařilo. Letos určitě budou pořádně nahecovaní zlomit nezdary a uspět. Naším úkolem je tomu zabránit,“ řekl bek se čtverkou na zádech na adresu protivníka.

S ním souhlasí také spoluhráč a dost možná nejlepší kapitán v současné NHL Jonathan Toews. „Teď už jde opravdu do tuhého a hodně nám na tom záleží. Nechceme nabídnutou příležitost jen tak zahodit, protože jsme makali tvrdě, abychom se znovu dostali do play-off. Nikde není napsané, že se do něj prokoušeme i příště. Myslím, že je jasné, že začínáme zase od nuly,“ zůstává nohama na zemi.

Uzdravený a posílený tým

Trenér Chicaga Joel Queneville by konečně po delší době měl mít k dispozici všechny klíčové hráče sestavy. Do hry se po nedávných zranění vrací Marián Hossa, Artěm Anisimov a Andrew Shaw. Další útočník Andrew Ladd a mladíček Viktor Svedberg sice v pondělí netrénovali, ale podle Quenevilla jsou oba v pořádku.

Uzdravená je navíc také jednička brankoviště Corey Crawford. Kanaďan nastoupil do posledního zápasu základní části proti Columbusu a pochvaluje si, že tělo drží, jak má. „Bylo důležité, že jsem si ještě stihl zachytat utkání před play-off. Trochu jsem ze sebe shodil plíseň, která mě oblepila, když jsem byl mimo hru. Necítil jsem se v duelu úplně nejlépe, ale osahal jsem si některé situace a celkově to bylo v pohodě, takže jsem sebevědomý,“ ujistil.

Chicago navíc letos může těžit z přínosu nových hráčů, kteří do kabiny přinesou svěží vzduch a ještě větší chtíč po vítězství, které zatím nezažili. Ať už jde o favorita na cenu pro nejlepšího nováčka roku Artěmije Panarina, Tomáše Fleischmanna či Anisimova, všichni se budou chtít podílet na sepsání další kapitoly z příběhu o chicagské dynastii. Velkou výhodou se může ukázat také návrat Andrewa Ladda, kterého vedení ulovilo v zimě z Winnipegu. Třicetiletý Kanaďan získal prsten pro vítěze nejen s Jestřáby, ale taktéž v roce 2006 s Carolinou, takže oplývá bohatými zkušenostmi.

„Chceme tento rok zvítězit snad ještě více než v minulosti. Proč byste také nechtěli získat další Stanley Cup,“ zeptal se Crawford řečnicky. „Už je to opravdu dlouho, co někdo obhájil titul (naposledy v sezoně 1997/1998 se to podařilo Rudým křídlům – pozn. red.), takže by to bylo neuvěřitelné. Nemůžeme se ale teď dívat tak daleko před sebe. Začneme popořádku zápasem číslo jedna proti St. Louis a pak se uvidí. Bude to ale určitě zábava,“ dodal.

Toews nabídl ještě další důvod k motivaci. „Nikdo nechce sedět doma u televize a pozorovat ostatní týmy, jak hrají o něco, co si myslíte, že patří vám. Minulé sezony jsou ovšem pryč a nikoho už nezajímají. Nyní je čas zkusit vyhrát další pohár. Motivace je vyšší než kdy jindy,“ ubezpečil fanoušky kapitán.

Vykročí Chicago správnou nohou za dalším triumfem? O tom se rozhodne už dnes v noci. Zápas začíná od půl čtvrté ráno středoevropského času.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.