bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago získalo práva na Kubalíka. Co s ním má v plánu?

25. ledna 2019, 19:02

Šimon Rogner

Když Los Angeles v roce 2013 v sedmém kole draftovalo útočníka Dominika Kubalíka, jen málokdo čekal, že odchovanec Plzně dostane na západě USA příležitost. Nakonec si nezahrál ani za farmu a po dvou letech se z kanadské juniorky vrátil do Česka. Teď však třiadvacetiletý forvard válí ve Švýcarsku a cesta do nejlepší ligy světa se rázem otevřela. Zájem o něj totiž projevilo Chicago, které za něj ve včerejším trejdu obětovalo volbu v pátém kole draftu.

Jistě, volba v pátém kole nepatří mezi nejcennější, ale pokud ji tým vymění za hráče, který neodehrál v NHL ani zápas a nemá ani podepsanou smlouvu, je jasné, že se na něj nechce dívat, jak hraje v Evropě.

Dominik Kubalík je se 43 body ve 37 utkáních nejproduktivnějším hráčem švýcarské NLA, kde druhým rokem obléká dres Ambri-Piotty. Za ní už loni odehrál 25 utkání se ziskem 27 bodů. Švýcarská liga patří mezi jedny z nejkvalitnějších v Evropě a hráči, kteří v ní excelují, se rozhodně neztratí. A právě to je rovněž případ Kubalíka.

Chicago mezitím z předposledního místa Západní konference (45 bodů v 51 utkáních) pokračuje v přestavbě. Další výměny se od generálního manažera Stana Bowmana dají očekávat s blížící se uzávěrkou přestupů (25. února), zmiňují se jména jako Erik Gustafsson či Artem Anisimov.

V Blackhawks se mezitím rozehrává vlna mladých hráčů v čele s Dylanem Stromem, Brendanem Perlinim (kteří přišli z Arizony za Nicka Schmaltze), Alexem DeBrincatem či Dominikem Kahunem. Právě s posledním jmenovaným se olympijský reprezentant setkal během dvouletého působení v Sudbury v OHL. A právě vedle něj si v příští sezóně může zahrát.

Klub na svých webových stránkách oznámil, že Kubalík sezónu dohraje ve Švýcarsku, v září se ale dá očekávat, že rodák z Plzně dostane příležitost se probojovat do prvního týmu na tréninkovém kempu. Zda se mu to podaří, uvidíme, bez šance však rozhodně není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.