bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čím dříve, tím lépe. Rangers ale vhodnou chvíli k výměně Zuccarella prováhali

11. ledna 2019, 13:30

Vojtěch Balon

New York Rangers se po solidním vstupu do sezóny nápadně propadají tabulkou Východní konference, v posledních týdnech už se naplno projevila nevyzrálost výrazně omlazeného kádru. Jedním z jeho lídrů měl být Mats Zuccarello, subtilní Nor je ale pod psychickou dekou.

Generální manažer Blueshirts Jeff Gorton už během minulé sezóny přiznal, že by se výměně Zuccarella nebránil, na Manhattan ale nepřišla žádná dostatečně lákavá nabídka. Zkušený křídelník dobře ví o tom, že jej nucená změna dresu dříve či později potká, na ledě Zuccarello mnohdy připomíná jen svůj stín.

„Jsem profesionál a mám zodpovědnost vůči týmu a mým spoluhráčům, ale ty myšlenky z hlavy nedokážu vytěsnit. Lidé mi říkají, že vydělávám dost peněz, a tak by mě výměna neměla ovlivnit, ale stále jsem jen člověk a strávil jsem tu devět let,“ pravil Mats Zuccarello, jemuž po této sezóně končí smlouva s ročním příjmem 4,5 milionů dolarů.

Rangers prohráli už pět zápasů v řadě s celkovým skóre 8:26, ani to zřejmě norskému reprezentantovi na sebevědomí nepřidává. „Snažím se být tím Zukeym, kterého všichni znají. Cítil jsem se v utkání lépe, ale očividně to nestačilo,“ soukal ze sebe po minulonedělním debaklu 0:5 v Arizoně.

Navzdory letošnímu trápení (po polovině základní části má Zuccarello na kontě jen 15 kanadských bodů) si jednatřicetiletý útočník zachoval velkou popularitu v kabině i obecenstvu. Toto loučení bude hodně bolet obě strany. Hokej je ale v prvé řadě byznys a Rangers prochází generační obměnou kádru, výměna osloského rodáka je pro budoucnost klubu nevyhnutelná.

Trejd by prospěl i samotnému hráči: po odchodu z Madison Square Garden by z Matse Zuccarella spadl veškerý tlak, na jaře by si zahrál o Stanleyův pohár a navíc si vytvořil lepší pozici pro letní jednání o nové smlouvě. 

Pokud ale bude Gorton čekat až na uzávěrku přestupů na konci února, na trhu se mezitím objeví další hráči a Zuccarellova hodnota půjde ještě níže. Padesátiletému funkcionáři už se prý s nabídkou ozvali Calgary Flames, dojde konečně k domluvě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.