bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co může rozhodnout finálovou sérii ve Východní konferenci?

13. května 2017, 11:00

Michal Janoštík

Tučňáci, kteří v minulém ročníku vyhráli Stanley Cup, jsou mu opět na dosah. V prvních dvou kolech eliminovali dva nejlepší celky NHL, což však neznamená, že postup mají jistý. Senátoři totiž předvádí parádní hokej. Je to možná nejen díky jejich kouči, ale i gólmanovi, který prožívá silný životní příběh. Mužstvo je namotivované a určitě bude kousat.

Nejlepší hráči: V sérii se potká nejlepší hráč světa proti nejlepšímu obránci světa. Po bitvě Crosby – Ovečkin, následuje bitva Crosby – Karlsson. Karlsson získal v play off již třináct bodů (ve dvanácti utkáních) a je jediným obráncem, jenž dosáhl dvojciferného čísla. Průměrně odehraje skoro 29 minut na zápas a bude jedním z hlavních aspektů, které ovlivní tuto sérii.

Vzájemná utkání: Oba celky se potkaly třikrát v této sezóně, Ottawa vyhrála dvakrát a přestřílela soupeře (111:97). Erik Karlsson si připsal ve zmíněných utkáních hned sedm bodů, ale i tak měl v kolonce +- negativní jedničku. Senátoři hráli proti Pens 12 přesilovek a hned v polovině skórovali.

Zranění: Viktor Stalberg se zranil v utkání číslo šest proti Rangers a není jasné, zdali se uzdraví. Mark Borowiecki začátek finále konference pravděpodobně nestihne, zranil se už proti Bostonu a stále není fit. Penguins se budou muset obejít bez Krise Letanga, který v sérii s Capitals hodně chyběl. Zranil se i Trevor Daley, jehož zranění by ale nemělo být moc vážné a dá se očekávat jeho brzký návrat.

Výhoda brankáře: Marc-Andre Fleury byl hlavní postavou utkání číslo 7 s Washingtonem. Celou sérii zakončil s úspěšností zákroků 92,1% a předčil svého soka Bradena Holtbyho. Fleury chytá bravurně a jeho momentální forma je lepší než Craiga Andersona. Fleury znova vybojoval pozici jedničky po zranění Matta Murrayho a bude zajímavé sledovat, zdali svou pozici uhájí a stále bude předvádět výborné výkony. Anderson zažíval proti Rangers krušné chvíle, ale nakonec se dokázal poněkud zvednout a sérii s Jezdci dokončil s 90,7% úspěšnosti zákroků. To sice není nejlepší, ale jeho výkony šly nahoru.

Výhoda kouče: Kouč Mike Sullivan válí v play off již druhý rok za sebou a není se čemu divit. Je znám tím, že je jedním z nejlepších stratégů v lize, ale také dokáže svůj tým dostatečně motivovat. To šlo ostatně vidět v rozhodujícím utkání s Caps, kdy Tučňáci byli brilantně takticky připraveni. Trenér Ottawy Guy Boucher však zaslouží neméně respektu. Dokázal poskládat parádní tým, jenž válí v play off a také dokázal ještě více pozvednout hru Erika Karlssona. Boucher je rovněž dobrým taktikem, stejně jako Sullivan, můžeme se tak těšit na parádní bitvy. My se trochu nakláníme k tomu, že Sullivan má trochu výhodu díky tomu, že už Stanley Cup vyhrál. 

Predikce: Senátoři hrají výborně jako tým, žene je dopředu příběh Craiga Andersona, ale ve finále konference pravděpodobně skončí. Jejich soupeř je zkušenější a půjde tvrdě za obhajobou. Rozhodne se ovšem až na ledové ploše. Doufejme, že nás čeká zajímavá série.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.