bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado vyzve o důležité body Vegas, Calgary si může pojistit konferenční vedení

27. března 2019, 20:37

Jan Vojkůvka

Středeční program v NHL zas tak moc do bojů o play off nepromluví. Z týmů, které jsou na hraně postupu a nepostupu se představí jen Colorado a Dallas v Západní konferenci. Colorado potřebuje sbírat body jako sůl, aby se odpoutalo od deváté Arizony. Dallas zase může získat důležitý náskok na sedmém místě Západu.

00:00 Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs

Philadelphia sice živí matematickou naději na postup, ale ta se rovná spíše nějakému sci-fi románu. Šest zápasů před koncem základní části ztrácí na pozice divokých karet 10 bodů, což znamená praktickou jistotu neúčasti v play off. Po loňském vyřazení v prvním kole tak pokračuje trend, při němž v sudých letech Flyers postupují do vyřazovací části a v lichých letech naopak končí už po základní části. To se s nimi táhne už od sezony 2012/13.

Reálně tak v utkání o něco jde pouze Torontu. S 96 body ztrácí pět bodů na druhé místo Atlantické divize a navíc si musí hlídat záda, aby neztratilo aktuálně čtvrté místo ve Východní konferenci a tím pádem výhodu domácího prostředí pro případný rozhodující zápas.

Toronto má za sebou divoké utkání s Floridou, kterou porazilo vysoko 7:5 a trochu si napravilo nepříliš dobrou bilanci z posledních týdnů, během nichž prohráli pět z posledních osmi zápasů. S Philadelphií se v této sezoně utkali Maple Leafs už dvakrát. Oba domácí zápasy vyhráli, naposledy v březnu 7:6.

00:30 Boston Bruins - New York Rangers

V Atlantické divizi zůstaneme i v dalším utkání. Zatímco Toronto je třetí, tak oněch pět bodů ztrácí na Boston, který je sice v této sezoně stíhán jedním zraněním za druhým, ale daří se mu i tak předvádět velmi kvalitní hokej. O tom svědčí i zisk 101 bodů v 76 zápasech.

Bruins mají za sebou čtyřzápasovou sérii na soupeřových kluzištích. V prvních třech duelech tohoto výjezdu se radovali z vítězství, v posledním střetnutí na ledě lídra celé NHL z Tampy se ale Medvědům nepodařilo udržet vedení 4:2 po dvou třetinách a nakonec padli. V souboji s Rangers se však mohou rychle vrátit na vítěznou vlnu. 

Nebude to ovšem pro ně nic snadného. V lednu i únoru s celkem z New Yorku, který už nemá šanci projít do play off, prohráli. Forma Rangers je ale celkově hodně špatná a hned 8 porážek z posledních 10 zápasů o tom svědčí nejlépe. 

02:30 Calgary Flames - Dallas Stars

Zatímco ve Východní konferenci se budou dnes konat zápasy, ve kterých jde o něco vždy jen jednomu z týmů, na Západě je tomu jinak. V souboji Calgary s Dallasem se oba týmy budou snažit i zisk důležitých bodů, které mohou určit jejich osud pro nadcházející play off. 

Calgary už má jistotu postupu do vyřazovacích bojů, ale stále ještě bojuje o vítězství v Západní konferenci. Aktuálně vede tabulku o 6 bodů před trápícím se San Jose a pokud by se Flames podařilo zvítězit, osmibodová ztráta by se Žralokům stahovala jen velmi těžko. Obzvlášť při současné formě. Calgary by si navíc potřebovalo napravit reputaci po něpříjemné domácí porážce 0:3 s Los Angeles, které je v rámci celé ligy předposlední. 

Ještě důležitější je ale tento zápas, a i ty následující, pro Dallas. Sedmý tým Západní konference rozhodně ještě jistotu play off nemá. Tříbodový náskok na osmé Colorado a devátou Arizonu, a pětibodový náskok na desátou Minnesotu, se ještě dá promarnit. Pokud by však Stars vyhráli nad Calgary, udělali by důležitý krok za postupem. Ve prospěch Dallasu navíc hovoří i vzájemná bilance s dnešním soupeřem - oba zápasy, jak venku, tak doma, vyhrál.

03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights

Středeční program uzavře souboj mezi Coloradem a Vegas. Domácí sice v posledním utkání prohráli na ledě Chicaga. Ale v předchozích čtyřech zápasech zvítězili a jejich osmibodová šňůra je vrátila na pozici druhé divoké karty Západu. Mají oproti Arizoně (má stejně jako Colorado 81 bodů) a Minnesotě (ztrácí 2 body) výhodu jednoho utkání k dobru.

Proti Vegas však na Laviny nečeká nic snadného. Rytíři sice prohráli zápasy s Detroitem a St. Louis, ale v předchozích 11 zápasech slavili hned 10 výher. Navíc má pátý tým Západu stále naději na posun tabulkou na třetí místo, na které sice ztrácí 5 bodů, ale v závěrečných 6 zápasech bude hrát ještě o bodů 12. 

Vegas na domácím ledě dokázali v prosinci Colorado porazit těsně 2:1. V únoru ovšem na ledě Colorada zase vyhráli Avalanche a to 3:0. Colorado bude chtít využít domácího prostředí i dnes a faktem zůstává, že dva body by ve vyrovnané koncovce bojů o play off potřebovalo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.