bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus přivítá Rangers, Buffalo bude čelit čtvrté prohře v řadě

17. listopadu 2017, 19:00

David Jahoda

Už třetí vzájemný duel mezi sebou v noci z pátku na sobotu odehrají týmy Columbusu a NY Rangers. Z předchozích dvou duelů si každý z celků odnesl po jedné výhře, kdo bude úspěšný tentokrát? Columbus pošilhává po třetí výhře za sebou, Rangers by zase rádi načali novou sérii, kterou jim v minulém utkání po šesti vítězstvích stopli Blackhawks. Detroit se bude snažit navázat na kanonádu proti Flames. Na svém ledě hostí Buffalo, které bude chtít po třech zápasech konečně vyhrát.

1:00 Columbus Blue Jackets – New York Rangers

Listopad zpočátku neprobíhal vůbec podle plánů Johna Tortorelly a jeho mužstva. Úvodní zápas jedenáctého měsíce v roce sice Blue Jackets zvládli, pak ale čtyřikrát za sebou klopýtli. V zápasech proti Detroitu a Montrealu ale dokázali kartu otočit. Oba soupeře zdolali 2:1 v nastavení. Proti Red Wings to zvládli v nájezdech, s Canadiens si poradili už po prodloužení. Nejvíce bodů z hráčů Columbusu má v letošní sezoně Artěmij Panarin, předsezonní posila ze Chicaga (13 bodů). Mimo jiné dokázal skórovat v obou dosud odehraných vzájemných duelech proti Rangers.

Rangers začali naprosto děsivě, z prvních osmi utkání sezony dokázali vyhrát jen jednou. Pak se ale Newyorčané zvedli a dokonce si připsali šestizápovou sérii výher, kterou uťalo až Chicago. Nyní by Rangers rádi načali novou šňůru. Se ziskem dvaceti bodů jsou na desáté pozici Východní konference a výhrou by se mohli na rozdíl jednoho bodu dotáhnout právě na Columbus, který je momentálně pátý. Tým z Manhattanu táhne bodově víc hráčů, nejvíc jich ale zatím posbíral Mika Zibanejad (19), daří se také obránci Kevinu Shattenkirkovi (17 bodů).

Columbus a Rangers se v základní části aktuální sezony potkají už potřetí, poté je čeká ještě jeden vzájemný souboj. V prvním uspěli Modrokabátníci, zvítězili 3:1, v tom druhém však uspěli Jezdci, a to v poměru 5:3. Důležité budou přesilovky. Blue Jackets je mají s využitím pouhých devíti procent nejhorší v lize, Rangers jsou s hodnotou 24,6 třetí nejlepší.

1:30 Detroit Red Wings – Buffalo Sabres

Red Wings začali nový ročník dobře, vyhráli čtyři z úvodních pěti duelů, pak ale padli přímo na nos. Prohráli totiž následujících šest zápasů. V posledních týdnech se ale podařilo Detroitu zase zmátořit. Z posledních osmi duelů vyhráli pětkrát a s dvaceti body jsou jen jeden bod od pozic tzv. divoké karty, kterou drží týmy Ottawy a Washingtonu. Naposledy Rudá křídla v třaskavém utkání roznesla Calgary vysoko 8:2, víc gólů v aktuálním ročníku Detroitu zatím nedal. Nejproduktivnějším hráčem Red Wings je zatím útočník Anthony Mantha, který v 19 duelech zaznamenal 19 bodů.

Buffalu se stále nedaří vyprostit z bláta, do kterého zapadlo už před několika sezonami. Posledních šest vyřazovacích částí se obešlo bez Sabres a zatím nic nenapovídá tomu, že by se to na jaře nadcházejícího roku mělo změnit. Buffalo z 18 zápasů zaznamenalo jen 14 bodů, na Východě je poslední a v celé NHL je na tom hůře jen Arizona s devíti body. Proti Detroitu se svěřenci trenéra Phila Houlseyho budou snažit ukončit sérii porážek, která čítá aktuálně tři utkání. Bodování mužstva vede s 18 body útočník Evander Kane. 

Půjde o druhé vzájemné střetnutí obou mužstev v letošním ročníku. V tom prvním vyhrálo Buffalo fotbalovým výsledkem 1:0, o jedinou branku zápasu se tehdy postaral Benoit Pouliot. Šlo o jednu z pěti výher Sabres v letošní sezoně a zároveň o dosud jediné utkání, v němž Šavle neobdržely branku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.