bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby má otřes mozku, bude jeho zranění největší výzvou pro Pens?

2. května 2017, 15:38

Josef Potůček

Aktualizováno: Když se Mike Sullivan v minulé sezóně postavil za hráčskou lavici Tučňáků, předeslal záměr, že takto talentovaný tým hodlá především mentálně zdokonalovat - odstraňovat negativní emoce, které by se jeho hráčům mohly dostávat v rozhodujících okamžicích do hlavy. Jeho motto je prosté: „Jen hraj! O zbytek se nestarej.“

Když na konci února ze sestavy vypadl defenzivní pilíř Kris Letang, Sullivan nepanikařil. Pouze přerozdělil jeho minuty mezi ostatní obránce, a ačkoliv se pravidelné herní vytížení třicetiletého montrealského rodáka rovnalo takřka půl hodině, dokola opakoval, že není nenahraditelný.

Pak se při zahřívání před startem playoff zranil brankář Matt Murray. A Sullivan? Ten nad tím jen mávnul rukou a nechal se slyšet, že Marc-Andre Fleury může fantóma loňských vyřazovacích bojů s klidem zastoupit.

Nad osudem nežehral ani v době, kdy před koncem základní části postrádal Malkina a vinou dalších zranění byl nucen hrát s notně improvizovanou obranou.

Trenér Pens zastává názor, že pokud je mužstvo dostatečně kvalitní, je jakékoliv rozptýlení zbytečné. Každý je nahraditelný.

Jenže v zápase číslo tři série s Washingtonem přišli Penguins o Crosbyho a samotný zbytek duelu napověděl, že ztráta hvězdného kapitána by pro ně přeci jen mohla být velkou komplikací.

"Sid the Kid" byl během první třetiny před brankovištěm Caps nejprve atakován holí Alexandra Ovečkina, přičemž byl následně krosčekován do hlavy zadákem Mattem Niskanenem. Z ledu se dostal až za přispění lékařského personálu a do zbytku duelu již nezasáhnul.

Názory, zdali se jednalo o faul nebo jen souhru nešťastných okolností, se pochopitelně, jak to často bývá, rozcházejí.

Moderátor televizního pořadu NHL on ABC se postavil za washingtonského beka: „Žádný špatný úmysl jsem tam neviděl. Crosby se po ataku Ovečkina na hokejku Niskanena spíše naremploval.“

Naopak analytik televizní stanice TSN Craig Button volá po tvrdém trestu: „Takový zákrok je hoden suspendace!“

Samotný aktér se pak po utkání kál, že jeho jednání nebylo úmyslné, pouze nešťastné.

Sullivan do diskuzí o čistotě inkriminovaného okamžiku nezabředával. Bohužel ani neupřesnil povahu Crosbyho zranění. Nechal se pouze slyšet, jak je jeho zvykem, že ani případná absence hráče takového formátu není nic, co by mělo Pittsburgh zastavit v honbě za Stanley Cupem: „Můj tým má dostatek charakteru a kvality, aby se vypořádal s jakoukoliv ztrátou. Vymlouvat se na zranění rozhodně nebudeme.“

Po výše uvedeném incidentu se napětí v zápase pochopitelně zvýšilo, Tučňáci ostřeji dohrávali protihráče, ale po hvizdu své emoce relativně kontrolovali, ačkoliv vidinu grimasy svého zraněného kapitána z hlavy vytěsnit těžko dokázali. Navzdory zřejmé frustraci dokázali střetnutí v posledních dvou minutách základní hrací doby zdramatizovat góly Malkina a Schultze, v následném prodloužení však padli po gólu v oslabení z hole Kevina Shattenkirka.

Není snadné vidět zraněného spoluhráče, zvláště když je to Sid“ uzavírá obránce Olli Määttä. „Nějak se s tím vypořádáme. Je tady spousta špičkových kluků, kteří část jeho práce zastanou. I když všechnu asi ne.“

Aktualizace: Trenér Penguins Mike Sullivan na tiskové konferenci prozradil, že si Sidney Crosby ze třetího utkání v sérii odnesl otřes mozku. Jeho start v příštím utkání je stoprocentně vyloučen!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.