bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas začne bez Seguina, poradí si Rinne se žraloky v nehostinných kalifornských hlubinách?

29. dubna 2016, 19:00

Robert Novotný

Washington si v úvodním utkání semifinálové série poradil s Pittsburghem a dnes v noci nás čekají premiéry dalších dvou sérií. Bluesmani přijedou do Dallasu, který si v prvním kole poradil s houževnatou Minnesotou a Pekka Rinne bude čelit v Kalifornii náporu nebezpečné ofenzívy Sharks.

2:00 Dallas Stars – St.Louis Blues

Když se tyto celky střetly ve vyřazovacích bojích naposledy, Ken Hitchock stál na střídačce Dallasu a pod ním seděl Brett Hull, který v kariéře nastřílel 527 gólů v dresu Blues. Bylo tomu tak ve druhém kole play off NHL v roce 2001, v němž nakonec Bluesmani zostudili Stars výsledkem 4:0 na zápasy.

Nyní proti sobě oba celky stojí po patnácti letech ve stejné části play off znovu. Dallas si v prvním kole poradil s Minnesotou v šesti zápasech, zatímco Bluesmani přetavili obrovskou snahu v postup do druhého kola play off proti Blackhawks až v sedmém zápase.

Fanoušci Blues trochu znejistili, když se dozvěděli o absenci Scottie Upshalla na středečním tréninku, nicméně trenér Ken Hitchcock vše uvedl na správnou míru a příznivce St.Louis ujistil, že zkušený útočník je v pořádku a proti Dallasu nastoupí. Blues by měli na Stars vyrazit se stejnou sestavou, se kterou ve čtvrtfinále zdolali Chicago. „Hrajeme dobře a všichni jsou zdraví, není tedy důvod něco měnit,“ uvedl Hitchcock.

Achillova pata Tylera Seguina ještě není zcela v pořádku, a hvězdný útočník tak do prvního utkání série nenastoupí. „Seguin ještě není schopen nastoupit do plného zápasové zatížení,“ uvedl trenér Lindy Ruff s tím, že lékařský tým odhaduje Seguinovu absenci už pouze na čtyři až pět dní. I fanouškům Stars zatrnulo, když se čtvrtečního tréninku nezúčastnil útočník Jason Spezza. Ruff ovšem všechny ujistil, že to bylo z rodinných důvodů a Spezza bude hrát.

Jamie Benn nasbíral ve všech šesti zápasech proti Minnesotě minimálně jeden bod, a je tak pouze jeden bod od dorovnání týmového rekordu (počítáno i s Minnesotou North Stars) v podobě nejdelší bodové série v play off, jenž stanovil v roce 1983 legendární Dino Ciccarelli.

4:30 San Jose Sharks – Nashville Predators

Predátoři psali v sérii proti Anaheimu významné řádky do klubové historie, jelikož Nashville hrál vůbec poprvé v historii týmu sedmé utkání série play off. Touto zkouškou prošli svěřenci trenéra Petera Laviolettea po výhře 2:1 na výbornou a nyní se musí připravit na druhé kolo. V tom na ně čekají krvelační Žraloci, kteří v pěti zápasech ukončili sezónu Králům z Los Angeles.

Historie mluví jasně ve prospěch Sharks. Predátoři se s nimi utkali ve čtvrtfinále v letech 2006 a 2007 a v obou případech se zmohli na jediné vítězství.

Nejproduktivnějšími hráči Nashvillu byli v sérii proti Anaheimu Colin Wilson a Shea Weber, oba vstřelili dvě branky a nasbírali celkem pět bodů. Vykřičníky v očích však budou blikat obráncům Sharks i ve spojení s talentovaným obráncem Romanem Josim, který prožívá svou nejúspěšnější sezónu v kariéře. Spolu s ním mají na kontě v play off tři body i útočníci Filip Forsberg, James Neal a Ryan Johansen.

Brent Burns potvrdil roli lídra týmu a v sérii s Los Angeles nasbíral celkem 8 bodů. Ve vynikající formě nyní hraje i útočník Joe Pavelski, který Králům nastřílel pět branek a na jednu přihrál. Důležitou součástí týmu byl v prvním kole i brankář Martin Jones, jenž odchytal všechny zápasy, v nichž udržel úspěšnost zákroků na úctyhodné hodnotě 91,2%.

Vzájemné zápasy ze základní části hrají do karet Predátorům. Těm se podařilo vyhrát dva ze tří vzájemných zápasů, v nichž se jako expert na paryby prokázal třígólový Calle Jarnkrok. V obou těchto zápasech stál v brankovišti Preds Pekka Rinne, jenž za svá záda pustil pouze tři góly.

Trenér Nashvillu Peter Laviolette se stal historicky prvním trenérem, který vyhrál pět sérií play off, jež rozhodoval až sedmý zápas, v řadě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.