bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další geniální tah Yzermana? Miller se uvedl v Tampě na výbornou

16. března 2018, 15:00

Jiří Sameš

Obránce Ryan McDonagh byl největší osobností uzávěrky přestupů 2018. Společně s ním byl ale z Rangers vyměněn do Tampy Bay také útočník J.T. Miller. Tento čerstvě pětadvacetiletý Američan si v novém působišti připsal v dosavadních sedmi zápasech za pět branek a čtyři asistence celkem devět kanadských bodů. Jon Cooper jej také zařadil do první útočné formace ke Stevenu Stamkosovi a Nikitu Kučerovovi.

V minulém zápase Lightning překvapivě podlehli Ottawě Senators 4:7. První útočná formace ve složení Miller-Stamkos-Kučerov přitom v utkání posbírala dohromady devět bodů. J.T. Miller se blýskl hattrickem.

„Je to hráč, jakého jsme hledali spoustu let,“ svěřil se novinářům kouč Tampy Jon Cooper. „Ztráta Vladdyho (Vladislav Naměstnikov – pozn. redakce) nás samozřejmě hodně zasáhla. Zase jsme ale získali hokejistu, který vybojuje spoustu puků u mantinelu a nebojí se jít do branky. Tento typ hráče může hrát pak v play-off velmi důležitou roli,“ pokračoval.

Miller byl draftován v roce 2011 New Yorkem Rangers v prvním kole jako celkově patnáctý (o dvanáct míst před Naměstnikovem). První tři sezony se mu ovšem úplně nedařilo a více času trávil spíše v AHL. Rangers chtěli, aby z něj byl co nejlepší hokejista na obou stranách kluziště.

V letošní sezoně by měl rodák z East Palestine potřetí v řadě pokořit dvacetigólovou hranici. (Momentálně má na svém kontě 18 branek). Pomoci mu k tomu může i fakt, že už pod Jonem Cooperem hrál. Nejprve to bylo na Utkání hvězd AHL a poté ještě v roce 2016 na Světovém poháru.

Americký útočník má nyní v šatně také čtyři bývalé spoluhráče z New Yorku – Ryana Callahana, Antona Strålmana, Dana Girardiho a již zmíněného Ryana McDonagha. Oni vědí, čeho všeho je Miller schopen. „Ve správnou chvíli udělá správné rozhodnutí. Hraje tvrdě, dokáže tvořit hru. Také má už nějaké zkušenosti z play-off,“ chválí Girardi. „Zdobí jej skvělý cit pro hru. Ví, co si na ledě může dovolit, spoluhráče dokáže zásobovat skvělými přihrávkami. Má také velmi dobrou střelu,“ přidává se McDonagh.

Sám Miller uvedl, že počáteční šok z trejdu zmizel. Nyní je naopak nadšený, že může pomoci Lightning k velkému úspěchu. „Tento rok byl pro velké množství hráčů Rangers obtížný. Dlouho jsme byli týmem, který vyhrával. Nebyli jsme zvyklí prohrávat. Jsem ale neskutečně rád za příležitost, kterou jsem nyní dostal.“

Miller si již v Tampě zařídil byt, kde bydlí společně s manželkou Natalií. V průběhu dubna navíc očekávají narození dítěte.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.