bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Nylander sází jeden gól za druhým! Jsem superhrdý brácha, říká William

22. března 14:00

Tomáš Zatloukal

V 26 letech konečně Alex Nylander předvádí to, co se od něj čekalo od chvíle, kdy se stejně jako starší sourozenec William stal celkovou osmičkou draftu. Větrá obrany soupeřů, střílí svižným tempem branky, boduje po hrstech. K průlomu mu pomohl přestup, který ho vysvobodil z pittsburské farmy.

„Dostal opravdu dobrou šanci hrát a ukázat, co umí,“ říká k Alexově báječnému entrée v Columbusu William.

Tahouna torontských Maple Leafs ohromně těší, že po nezdarech v Buffalu, Chicagu a Pittsburghu Alex konečně válí.

A nejde o žádné přehánění, vždyť za 13 mačů v modrém kabátě stihl už osm přesných zásahů! Dokonce se blýskl i premiérovým hattrickem v NHL.

Skvělými výkony si řekl o velké vytížení, klape mu to s Colem Silingerem a dalším Sašou Texierem.

 Zahrál si už i  v elitní formaci po boku Johnnyho Gaudreauea a Boonea Jennera.

Patrně by prorazil už dřív, nicméně ho vícero věcí zbrzdilo. V čele se zraněním kolena, kvůli kterému musel vynechat kompletní sezonu 2020/21.

V minulosti se potýkal s přechodem z juniorského na „dospělácký“ hokej.

Blue Jackets ho, společně s podmínečnou volbou v šestém kole draftu 2026, získali za Emila Bemströma. Nylanderova krajana, od kterého si Tučňáci slibovali vylepšení kádru.

Zatím zvládl tři body.

Nylander je na čísle 11. A byť mu poslední dva mače nevyšly, celkový dojem je ohromující. „Jsem super hrdý brácha,“ raduje se z toho William, který už stihl v NHL přes 500 zápasů.

Alex teprve v této sezoně překonal stovku startů.

Těžko to vysvětlíte věkovým rozdílem, syny někdejšího znamenitého centra Michaela dělí necelý rok. Potíž byla ve výkonnosti i zdravotních trablech.

Teď se z něj může stát ukázkový "late bloomer". Hokejista, jemuž trvalo déle prorazit, ale nakonec uspěl. Samozřejmě, 13 partií je malý vzorek, nicméně zároveň jde o parádní odrazový můstek.

Kam až se Nylander, hrající s číslem 92 po tátovi, odrazí? Kdysi se mu věštila hvězdná kariéra a nyní ukazuje, že by mohl na "top six" v NHL opravdu mít.

Jen se musí vyvarovat laxnosti, nesmí usnout na vavřínech. Má životní příležitost, už se nemusí opakovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.