bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rekord. Jágr je v čele bodování čtyřicátníků a plánuje znovu překonat Howea

18. března 2017, 11:15

Vojtěch Balon

Dvěma asistencemi dnes v noci pomohl Jaromír Jágr k výhře Floridy po samostatných nájezdech na ledě New York Rangers, čímž se úspěchy ověnčený veterán dostal do čela historického bodování čtyřicátníků. Na pomyslném trůnu vystřídal nikoho jiného, než legendárního Gordieho Howea.

Utkání ve slavné Madison Square Garden přitom Panthers začali nejhorším možným způsobem. Floridští měli očividně v nohách předešlý náročný zápas v Columbusu (1:2) a proti Rangers rychle prohrávali 0:2. Poté si ale trenér a generální manažer v jedné osobě Tom Rowe vybral oddechový čas a Cats zaveleli k mocnému obratu. S Jágrem v hlavní roli.

Elitní lajna Floridy válela, sám Jaromír Jágr připravil góly Jonathanu Huberdeauovi i Aleksanderu Barkovovi. „Barkymu věřím víc než sám sobě. A to je něco, protože si věřím hodně,“ vtipkoval po utkání dobře naložený rutinér. „Na začátku jsme se vůbec nedostali do tempa a oni na nás vletěli, nebyli jsme na to připravení,“ dodal Jágr už ve vážnějším duchu.

Ale pozor: „Gordieho Howea překonám i v počtu bodů po padesátce,“ vyhlásila vysmátá osmašedesátka útok na další primát loni zesnulé legendy. Jen pro doplnění, Jágr k tomu bude muset překonat zisk 41 bodů, které tehdy jednapadesátiletý Howe nasbíral po návratu do NHL v ročníku 1979/1980.

Oproti minulé povedené sezóně jako by Jágr trochu zvolnil – alespoň, co se kanadského bodování týče –, avšak s přehledem nejstarší hráč NHL svými výkony i nadále zastiňuje další ligové kmety. Čtyřicetiletý Shane Doan letos vstřelil jen šest gólů, ani o rok mladší Jarome Iginla nijak nezáří. Další veteráni Matt Cullen či Zdeno Chára si stále odehrají své, nutno však dodat, že Jágr je o celých pět let starší. A takoví Patrick Marleau, Joe Thornton či Marián Hossa jsou oproti Jágrovi téměř o dekádu mladší zelenáči.

Kladenská mašina stále jede na plné obrátky a je dost možné, že v omlazené NHL už mu pozici nejproduktivnějšího čtyřicátníka historie nikdo nevezme. Dotáhne Jágr Floridu do play-off?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.