bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Desátý padák sezony! Letí Hakstol, odnesl série porážek Krakenů

30. dubna 14:00

Tomáš Zatloukal

NHL už nemá v současnosti klub, který by nikdy neodvolal trenéra. Premiérově vyhodil kouče Seattle. Dave Hakstol se poroučí po sezoně, která skončila pro nejmladšího člena zámořské profiligy už po základní části. A tedy zklamáním, obzvlášť po loňském postupu do druhé rundy play-off.

To, že se pod Hakstolem houpe sesle, bylo jasné.

Generální manažer Ron Francis mu po posledním mači nevyjádřil důvěru, naopak řekl, že průběh ročníku 2023/24 pečlivě vyhodnocuje. A dospěl k závěru, který se Hakstolovi nesděloval lehce.

„Nebylo to vůbec snadné rozhodnutí. Necháváme odejít dobrého trenéra a zároveň skvělého člověka,” prohodil Francis, který se loučí s loňským kandidátem na Jack Adams Award pro top trenéra kanadsko-americké soutěže.

Recept na úspěch se ale do aktuální sezony Hakstolovi přenést nepodařilo, což ho po třech letech u Krakenů stálo flek.

„Naše výsledky byly trochu kolísavější, než bychom si představovali. Navíc jsme zažili vícero sérii porážek, i hodně dlouhých. A tak nastal čas na nový hlas pro naši kabinu,” vysvětlil Francis, proč Seattle poprvé v historii sahá ke změně na střídačce.

Hakstol odchází s bilancí 107-112-27, Francis mu poděkoval za profesionální a až puntičkářský přístup a příkladnou pracovitost. Končí i se svou pravou rukou Paulem McFarlandem.

V minulosti vedl pětapadesátiletý Kanaďan Philadelphii, v roli asistenta působil v Torontu.

Je desátým odvolaným trenérem sezony, po Jayi Woodcroftovi (Edmonton), Deanu Evasonovi (Minnesota), Craigu Berubem (St. Louis), D.J. Smithovi (Ottawa), Laneu Lambertovi (Islanders), Toddu McLellanovi (LA), Lindym Ruffovi (New Jersey), Donu Granatovi (Buffal) a Davidu Quinnovi (San Jose).

Dá se předpokládat, že právě i velké množství koučů, kteří jsou momentálně bez práce, přispělo k Francisově rozhodnutí. Má z čeho vybírat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.