bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils už jsou bez šance na play off. Nedávali jsme dostatek gólů, ví Eliáš

30. března 2015, 14:15

David Zlomek

Noc na pondělí se stala pro New Jersey Devils kritickou. Po prohře 1:2 s Anaheimem jsou Ďáblové bez šance na play off. To, co bylo poslední měsíce zřejmé, potvrdila i matematika. A Patrik Eliáš ví, kde je problém. Nemají prostě dostatečnou sílu v dávání gólů. V tom jim nejlepší týmy ligy utíkají.

Právě neschopnost dávat dostatek branek ukázala o Vánocích dveře trenérovi Peterovi DeBoerovi. „Nedávali jsme dostatek gólů na to, abychom vyhrávali zápasy,“ ví moc dobře Patrik Eliáš, který dal letos svou čtyřstou branku v NHL.

„Nevím, čím to je. Tohle je náš problém poslední tři roky. To, že nedáváme dost gólů.“

Český útočník ví, že obtížný rozpis na začátku sezony a zranění za to nemohou a že to nejsou platné výmluvy. „V průběhu celé sezony to nebylo jenom o gólové potenci. Musíte mít všechno. Musíte být šikovní a musíte mít chlapy, co dělají špinavou práci, bojují v rozích a stojí před brankou.“

„My tohle všechno máme. Ale máme v týmu čistokrevného střelce? Neřekl bych. Myslím, že jsme spoléhali na týmovou sílu, ale ta nefungovala, jak bychom chtěli,“ vysvětloval pro nj.com.

Pro Eliáše, kterému bude brzy 39 a v létě 2016 mu bude končit smlouva, jsou tyto roky bez play off bolestivé. Devils nebyli ve vyřazovacích bojích tři roky za sebou. „Nezáleží na tom, kde v kariéře působíte, ale chcete do play off. Ale zejména ke konci kariéry chcete šanci na Stanley Cup. Chcete zažít tu jízdu a užít si to. Jako jsme to měli v roce 2012, kdy jsme skončili až ve finále. Tenkrát to bylo celkem nečekané, ale milovali jsme to. To nám chybí.“ 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.