bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Do sestavy Caps se vrací Ovečkin, který zaspal trénink. Do akce se dostane také Jágr

15. října 2015, 21:00

Jan Prošek

Rozpis National Hockey League na dnešní noc připravil osm zápasů. Lákadel je hned několik. Ruský útočník Alexandr Ovečkin dorazil pozdě na trénink před minulým zápasem proti San Jose. Ovečkin tak celé utkání strávil v civilu, nyní by už neměl v základní sestavě chybět. Florida se v dalším utkání představí fanouškům doma, hostí Buffalo.

01:00 New York Islanders – Nashville Predators

Hostující tým prožívá skvělý start do nové sezóny. Z úvodních tří zápasů všechny vyhrál. Centr Mike Fisher se přestěhoval do první formace k Filipu Forsbergovi a Jamesu Nealovi. Mike Ribeiro byl přesunut do druhé formace k Colinu Wilsonovi a Craigu Smithovi. Domácí brankář Jaroslav Halák, který zmeškal vinou zranění všechny tři zápasy, se už cítí lépe. Jeho debut v letošní sezóně se však ještě dnes v noci pravděpodobně neodehraje. Obránce Thomas Hickey, který se zranil během přípravných utkání, se už cítí lépe. Jeho absence se odhadovala na čtyři týdny, do zápasů by se mohl zapojit dříve.

01:00 Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

Tučňáci v loňské sezóně vyhráli dva ze tří vzájemných zápasů. Pro hostující tým se jedná o druhý venkovní mač v řadě. Utkání v Columbusu vyhrál 7:3, velkou zásluhu na tom měl Erik Karlsson, který zaznamenal čtyři asistence. Útočník Clarke MacArthur se proti Columbusu zranil během druhé třetiny a už se nevrátil. Vedení klubu oznámilo, že utrpěl zranění v horní části těla. Gólman Andrew Hammond by si mohl v letošní sezóně poprvé zachytat. Domácí tým v letošní sezóně ještě nevyhrál. Pomoci k zisku prvních bodů do tabulky by mohl Phill Kessel, který proti Ottawě hrát umí. Během své kariéry zaznamenal proti tomuto soupeři celkem 50 kanadských bodů za 25 gólů a 25 asistencí. Takové statistiky nemá proti žádnému jinému týmu.

01:00 Washington Capitals – Chicago Blackhawks

Capitals vyhráli v minulé sezóně oba vzájemné zápasy. Chicago se chystá na čtvrtý zápas letošního ročníku, ale stále hledá ideálního hráče do první formace na post levého křídla. Během přípravných zápasů použil kouč Joel Quenneville celkem pět hráčů, ale ani jeden do formace s Jonathanem Toewsem a Mariánem Hossou nepasoval. V brance by se mohl představit Scott Darling. Do sestavy domácího týmu se vrací hvězdný útočník Alexandr Ovečkin, který zápas proti San Jose strávil v roli zdravého náhradníka. Důvodem jeho absence na ledě byl fakt, že dorazil později na předzápasový trénink. Jason Chimera, kterého trápilo zranění horní části těla, by měl dnes nastoupit. Mezi třemi tyčemi se představí Braden Holtby.

01:30 Montreal Canadiens – New York Rangers

Canadiens vyhráli v minulé sezóně dva ze tří vzájemných zápasů. Hostující gólman Henrik Lundqvist by se měl postavit v tomto utkání do branky, ovšem nelze vyloučit start Anttiho Raanty. Čtvrtá formace dozná jistých změn, do sestavy se vrátí Jesper Fast. Montreal vyhrál úvodní čtyři zápasy v sezóně. Podobný kousek se Canadienes povedl naposledy v roce 1998. Co se týká sestavy domácího týmu, tak kouč Michel Therrien nebude dělat žádné změny.

01:30 Tampa Bay Lightning – Dallas Stars

Tampa vyhrála oba vzájemné zápasy v minulé sezóně. Dallas umístil Patricka Eavese na listinu zraněných hráčů. Na jeho místo by mohl nastoupit Curtis McKenzie, který byl povolaný z AHL. A právě tato změna bude jediná v sestavě, s níž vyrukují Hvězdy na svého soupeře. Hráči Tampy dostali volno po zápase s Detroitem. Bleskům opravdu nevycházejí oslabení, z posledních 12 početních nevýhod inkasovali hned v pěti. Úspěšnost ubráněných oslabení mají druhou nejhorší v lize. Gólman Ben Bishop, který v NHL vyhrál 98 zápasů, by se mohl kulatému jubileu přiblížit dnes v noci.

01:30 Florida Panthers – Buffalo Sabres

Hostující Brian Gionta se po středečním tréninku cítí mnohem lépe. Věří, že by si sezónní debut mohl odbýt právě v tomto utkání. Obránce Zach Bogosian rovněž absolvoval trénink, ovšem v červeném dresu (to znamená, že se mu ostatní hráči nemají hrát do těla, aby se jeho zranění neobnovilo). Florida se může spolehnout na své brankáře. Roberto Luongo a Al Montoya dohromady pochytali 92 z 95 střel, které na ně letěly v předchozích třech utkáních. Vzhledem k tomu, že v posledním zápase dostal přednost Montoya, očekává se start Luonga. Domácí fanoušci se znovu těší na vystoupení elitní formace v čele s Jaromírem Jágrem.

03:00 Edmonton Oilers – St. Louis Blues

Tyto dva týmy se v letošní sezóně již potkaly. Svou první a zároveň vítěznou branku vstřelil v tomto zápase Robby Fabbri. Hostující tým se bude muset obejít bez obránce Kevina Shattenkirka, který odstoupil z utkání proti Calgary poté, co byl nastřelen kotoučem. Na jeho místo by se mohl posunout Robert Bortuzzo. V brance Bluesmanů se objeví Brian Elliot. Jednička letošního draftu, Connor McDavid, se vůbec poprvé v základní části NHL představí domácím fanouškům. V brance by měl dostat přednost Cam Talbot, protože předchozí duel odchytal Anders Nilsson.

04:00 Arizona Coyotes – Minnesota Wild

Jedná se o první vzájemný duel těchto týmů ze tří naplánovaných. Ani jedno mužstvo v letošní sezóně ještě neprohrálo. Hostujícímu celku se do sestavy vrátí útočník Justin Fontaine, který zmeškal první dva zápasy. Ze sestavy tak vytlačí nováčka Tylera Graovace. V brance hostů se představí Devan Dubnyk. Ten v minulé sezóně chytal právě i v Arizoně. Domácí nováček Anthony Duclair zaznamenal svůj první hattrick v NHL. Arizona nedostala zatím gól v oslabení, naopak Minnesota má úspěšnost přesilových her rovných 40 procent. Kdo nastoupí v domácím brankovišti, to zatím jisté není. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.