bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dočkal se i Šalé! Nejvýše postavený Čech na draftu podepsal s Krakeny

16. července 2023, 8:55

Josef Prášek

O víkendu se upekly dva české podpisy v NHL. Nejprve se dočkal obránce Jakub Dvořák, kterého podepsalo Los Angeles. A o den později Eduard Šalé. Ten má v kapse nováčkovskou smlouvu se Seattlem na 950 tisíc dolarů.

Samotný klub to sice ještě nepotvrdil, ale informuje o tom na Twitteru stránka CapFriendly, která se věnuje detailům smluv v NHL.

Šalé byl v predikcích před rokem v první desítce na draftu, poté ale postupně klesal. Bylo to i tím, že zůstal v Brně a celý ročník trávil v extralize. 

Zapsal 14 bodů v základní části, což klidně mohlo být lepší, ale Krakeni v tom problém neviděli. Naopak je potěšilo, že si brněnský klenot zvykal na dospělý hokej. 

„Pro mladé kluky je vždycky těžké nastupovat proti mužům. Skutečnost, že hrál v extralize, je pro nás pozitivem, nikoli negativem. Vidíme v něm velký potenciál,“ pravil po draftu generální manažer Seattlu Ron Francis.  

18letý rodák z Brna na sebe poukázal také na MS do 20 let, ze kterého si česká dvacítka přivezla senzační stříbro. Šalé v sedmi zápasech zapsal šest bodů. 

Co s ním bude dáł?

Pokračování v extralize se pravděpodobně už konat nebude. Českého talenta loni draftoval do kanadské OHL tým Barrie Colts. Nejspíše by měl svůj potenciál rozvíjet zde. Pokud to tak bude, nebude se následující ročník počítat do jeho nováčkovské smlouvy s Krakeny. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.