bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dojde na další pytlačení? Connora má v hledáčku několik klubů NHL

13. září 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Dvakrát nastřílel v NHL přes 30 gólů, přesto na prahu sezony zůstává bez smlouvy. Kyle Connor ani v den otevření hráčského trhu nemá podepsáno a Tryskáči se dostávají pod větší a větší tlak. A to nejen kvůli tomu, že stále nenašli společnou řeč s dalším RFA Patrikem Lainem.

Jets tíží hned několik faktorů.

Zaprvé zvěsti o tom, že nejméně tři kluby NHL zvažují, že Connorovi pošlou offer sheet, tedy nabídkovou listinu.

Pakt, který by si Winnipeg nevyjednal a dost možná by nevyhovoval představám generálního manažera Kevina Cheveldayoffa. Ať už kvůli penězům, či letům, případně kvůli obojímu.

V případě, že by Connor takový návrh od některého z konkurentů podepsal, Tryskáči by ho museli dorovnat, aby o dvaadvacetiletého Američana nepřišli. Na rozhodnutí by měli jen sedm dní.

Jen ať se zeptají v Carolině, kolik a na jeho dlouho budou Hurricanes platit Sebastianu Ahovi. Kdyby nemuseli reagovat na nabídkovou listinu montrealských Canadiens, jistě by trvali na jiných podmínkách.

Zadruhé Jets tíží prostá skutečnost, že čím později Connora podepíší (ať už pod hrozbou, že by odešel do jiného klubu NHL, nebo bez vnějšího impulsu), tím vyšší stropovou zátěž by to pro Winnipeg znamenalo.

Stačí si vybavit Williama Nylandera, která za pět minut dvanáct kývl Torontu. Maple Leafs mu slíbili necelých sedm milionů dolarů, Nylanderův cap hit ovšem byl v sezoně 2018/2019 výrazně vyšší - přes deset milionů.

Zatřetí je pro Winnipeg nepříjemností samotná absence Connora v přípravném kempu, která by se mohla protáhnout až do 1. prosince 2019 (limit pro podpis RFA).

Nebudou jeho body a dovednosti chybět? Byť má kanadský klub nabitou soupisku, bývalá univerzitní hvězda na ní má prominentní pozici.

Vyhoví Cheveldayoff Connorovi a podepíše s ním dlouholetou smlouvu (s platem kolem sedmi milionů dolarů), nebo zažijeme další nylanderovský scénář? Ten originální se ukázal jako nešťastný pro obě strany.

Bude sám o sobě dostatečnou výstrahou?

Pokud ne, tlak přichází ještě odjinud. Od ostatních klubů NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.