bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dostali své peníze a přestali hrát, pustil se do spoluhráčů naštvaný Kučerov

27. dubna 2017, 18:00

David Jahoda

Ruský útočník Nikita Kučerov se připravuje na své první dospělé mistrovství světa. Pořád mu ale leží v žaludku nevydařená sezona s Tampou Bay, která pro Lightning skončila už po základní části. Po dvou vyvedených účastech v play off to bylo kruté vystřízlivění. A právě hvězda Bolts se s odstupem několika týdnů poměrně nečekaně a ostře k sezoně vyjádřila. V rozhovoru pro ruský deník Sovětskij sport se Kučerov pustil do nejmenovaných spoluhráčů, zpochybnil i rozhodnutí trenéra.

Sám Kučerov prožil z osobního hlediska nejvydařenější ročník v NHL. Během 74 utkání na jeho konto přibylo 85 za 40 branek a 45 asistencí. V ligové produktivitě skončil na pátém místě, mezi střelci byl lepší jen Sidney Crosby (44). Přesto nemohl být třiadvacetiletý rodák z Majkopu spokojený. Sám pro úspěch svého mužstva zřejmě víc udělat nemohl, sto procent do svých výkonů však podle něj nedávali někteří jiní hráči Tampy.

„Dostali své peníze a přestali pracovat,“ řekl Kučerov. „Nehráli prostě moc dobře. Můžete to vidět na jejich statistikách i na tom, jak hráli. Když jsme spolu hráli a nahrál jsem, oni přihrávku ani neočekávali. Věděli, že nemusí o své místo s nikým bojovat a že tým nikoho dalšího místo nich nepřivede. To je důvod, proč pro mě byla tato sezona navzdory dobrým statistikám složitá,“ nebral si servítky nejproduktivnější hráč Blesků v letošním ročníku.

Koho přesně z hráčů Tampy Bay měl v rozhovoru pro Sovětskij sport na mysli, se neví. Nové smlouvy vloni v létě podepsali třeba obránce Victor Hedman či útočník Alex Killorn, ovšem jejich pomoc týmu lze jen těžko zpochybnit. Hedman zažil s 72 body nejlepší sezonu kariéry, aspiruje na Norrisovu trofej. A Killorn? Udržel si svůj standard, za loňskými 40 body zaostal jen o čtyři body (36).

Všichni vědí, že sezona Lightning by možná dopadla jinak, kdyby byl zdravý kapitán Staven Stamkos. Právě s ním v lajně odehrál Kučerov na startu sezony několik utkání, pak se ale klíčový muž Tampy zranil. „Se Stamkosem a Naměstnikovem jsme si dokázali vytvořit skvělou chemii. Opravdu hodně jsme si rozuměli. Pak se ale Stamkos zranil. Byl jsem z toho hodně smutný. Myslím si, že těch pár zápasů, co jsem se Stevenem odehrál, byly moje nejlepší v NHL,“ uvedl účastník zářijového Světového poháru.

„Věděli, že nemusí o své místo s nikým bojovat a že tým nikoho místo nich nepřivede.“

„Pak ale kouč začal s útoky míchat, spoluhráči se měnili jako v kaleidoskopu (jinak krasohled, pozn. red.). Bylo složité si na to zvyknout, protože ti kluci nehráli na stejné úrovni jako Stamkos. Těžko říct, jak jsem po jejich boku hrál já. Moc jsme si na ledě nerozuměli, byly tam problémy. Trápil jsem se celou sezonu, po Stamkosově zranění jsem nemohl s ostatními najít tu správnou chemii,“ pravil Kučerov. 

Na začátku ledna dal trenér Jon Cooper ke Kučerovovi a Vladislavu Naměstnikovovi Jonathana Drouina, jenže v takové podobě první formace Lightning dlouho nevydržela. „Jednou jsem hrál s Jonathanem Drouinem, bylo to dobré, ale trenér nás z nějakého důvodu pospolu nenechal,“ bědoval Kučerov. S Naměstnikovem ve formaci strávil hodně času, vedle nich se vystřídali například Ondřej Palát, Alex Killorn, před výměnou do Philadelphie i Valtteri Filppula. Variant bylo následně i více. Sami si můžete vybrat, koho Kučerov v interview nepřímo pranýřoval. 

Steve Yzerman: Po MS si s Kučerovem promluvím

Zámořským médiím pochopitelně tento rozhovor neunikl a nenechal je chladnými. Pokud vás po přečtení předchozích řádků napadlo, že by to mohlo znamenat konec Kučerova v Lightning, hrozit by to nemělo. I Kučerov sám si zřejmě uvědomil, že trochu přestřelil a posléze se nechal prostřednictvím svého agenta Dana Milsteina slyšet, že odpovídal ve frustraci z toho, že Tampa nepostoupila do play off. Řekl, že respektuje vedení klubu a generálního manažera Stevea Yzermana, každopádně jeho názor na spoluhráče zůstal stejný. Zkrátka podle něj nebyli všichni odhodlaní za každou cenu vyhrávat.

Kučerovův agent posléze novináři Tampa Bay Times Joeu Smithovi řekl, že „Kučerov doufá, že bude hrát po celou dobu v NHL za jeden tým. Tak jako jeho generální manažer.“ A právě ohlasy Stevea Yzermana na Kučerovovo vyjádření zámořské novináře nesmírně zajímalo. Bývalý kapitán Detroitu Red Wings ale zachoval klid. „Nechci nic komentovat na základně přeložených článků z ruských médií. Nebudu nyní říkat, co je špatně, co je dobře. Ale určitě si s Nikitou po šampionátu sednu, promluvím s ním a všechno vyřešíme,“ podotkl GM Bolts pro webové stránky Tampa Bay Times.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.