bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Druryho přešlap? Kdepak! Quick exceluje a už má v kapse novou smlouvu

4. března 14:30

Tomáš Zatloukal

Mnozí to měli za manažerskou chybu. Za zoufalý pokus sehnat levně dvojku pro Igora Šesťorkina. Za sázku na vyčpělého veterána, který byl výkonnostně pro NHL naposledy relevantní přinejlepším před pár lety. Jenže Jonathan Quick jim v klubu, kterému fandil od dětství, vytřel zraky.

Když dostal pár laciných gólů v zářijové přípravě, kritické hlasy nabraly na síle.

Odepsaný gólman, říkal kdekdo.

Jenže Quick, který jako kluk zbožňoval Mikea Richtera, zatím posledního maskovaného muže, co dovedl newyorské Rangers až ke Stanley Cupu, poté při ostrém debutu lapil všech devět puků a začal bořit představy o své vyhořelosti.

Následovalo parádní představení proti Seattlu při úvodním startu od první minuty, načež se Quick blýskl vymazáním Edmontonu a nulou číslo 59 v kariéře.

Když poté jako první „kasař“ v dějinách manhattanského klubu pomohl k bodovému zisku v premiérových 10 duelech za Jezdce, bylo jasno. Quick je zpátky!

 A byť si vybral i pár slabších večerů, jeho čísla mluví jednoznačně. Trojnásobný šampion NHL je zpátky ve formě a v osmatřiceti letech zažívá nečekanou herní renesanci.

Vždyť Quicka najdete mezi těmi nejlepšími napříč NHL v procentu lapených puků (91,6 %) i brankovém průměru (2,45).

Překonaná, nic neříkající numera? Rodák z Milfordu září i podle patrně nejrespektovanější analytické metriky: rozdílu očekávané a skutečné úspěšnosti zákroků. S 1,59 procenty k dobru je mezi brankáři s minimálně 20 odchytanými mači třetí!.

GM Chris Drury si tak Quicka raději s předstihem pojistil na další sezonu. Podepsal s ním roční smlouvu se skromným platem 1,275 milionu dolarů. Půl mega činí podpisový bonus, 25 tisíc pak výkonnostní.

Tyto „drobné“ získá, když zvládne v ročníku 2024/25 alespoň 20 zápasů a to s úspěšností 91,5 procenta či vyšší.

„Je příjemné už teď v březnu vědět, že se na podzim do téhle kabiny vrátím,“ pochvaluje si Quick, který dvakrát vyčapal stříbrný pohár pro LA Kings a loni byl náhradníkem při spanilé jízdě Vegas Golden Knights.

Jeho dosavadní výkony jsou bez přehánění rekordní, vždyť vyhrál 13 z prvotních 20 zápasů za Blueshirts, čímž vyrovnal klubové maximum Davea Kerra, Lorneho Chabota a Šesťorkina.

Stoupá i historickými tabulkami obecně.

Jediná výhra mu schází k vyrovnání Dominika Haška (389 vítězství). Přibližuje se také americkému rekordu Ryana Millera (391) a magické čtyřstovce.

Klobouk dolů!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.