bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ducks si Keslera pojistili šestiletou smlouvou!

16. července 2015, 8:30

Jan Šlapáček

Americký útočník Ryan Kesler byl do Anaheimu vyměněn minulé léto z Vancouveru, tedy v době, kdy mu z kontraktu zbývaly ještě dva roky. Vedení Ducks v uplynulé sezóně přesvědčil o svých kvalitách a i proto se v předstihu dohodl s kalifornským klubem na pokračování spolupráce.

Nový Keslerův kontrakt začne platit až od sezóny 2016/2017, protože momentálně mu stále běží původní smlouva, kterou útočník podepsal ještě během svého působení ve Vancouveru. Tento kontrakt ukrojí z platového stropu Ducks rovných pět milionů dolarů.

Novou smlouvou si Kesler finančně polepší téměř o dva milióny ročně, protože rodák z Michiganu se s Anaheimem dohodl na šestileté smlouvě ve výši 41,25 milionů dolarů, ročně mu tedy na konto připluje v průměru 6,875 milionů. Ve smlouvě je uvedena i klauzule o nevyměnitelnosti v prvních pěti letech kontraktu.

V sezóně 2016/2017 bude Anaheim platit za své tři elitní útočníky dohromady 23,75 milionů dolarů. Není to příliš velký luxus?

O správnosti tohoto kontraktu v zámoří silně pochybují, protože až Keslerova smlouva skončí, bude útočníkovi téměř osmatřicet let. Vedení Anaheimu ovšem Keslerovi věří a to pomohlo i jednání o smlouvě samotné. "Bylo to vzájemné. Oni chtěli mě a já si přál tady zůstat. Ducks jsou organizace se skvělými majiteli a managementem. Máme skvělý tým a já jsem šťastný, že budu dlouhou dobu jeho součástí," řekl Kesler novinářům.

Útočník se však této výzvy nebojí a věří, že by si v Anaheimu mohl sáhnout na Stanley Cup. "V šatně máme výbornou skupinu lidí, která dokud nevyhraje Stanley Cup, tak se nevzdá. Mám tady jistotu, že to budeme pořád zkoušet znovu a znovu, dokud to nevyjde. Minulou sezónu jsme byli jeden zápas od finále, věřím, že nám tato zkušenost letos pomůže," zakončil útočník Ducks.

V uplynulé sezóně si Kesler připsal v základní části během 81 zápasů 47 bodů (20+27). V play-off byly už jeho statistiky lepší, když v 16 zápasech zaznamenal bodů 13 (7+6). Myslíte, že se Anaheimu tato smlouva vyplatí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.