bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dylan Larkin je teenager, jehož příběhem žijí fanoušci Red Wings

7. října 2015, 18:00

Jaroslav Svoboda

Je mu 19 let, narodil se ve Waterfordu v Michiganu, nějakých 60 kilometrů daleko od Detroitu. A právě ten teď obdivuje novou vyrůstající hvězdu Red Wings. Že vám jeho jméno je povědomé? Aby taky ne, na posledním světovém šampionátu hraném v Praze a v Ostravě oblékl dres USA a získal bronzovou medaili. Teď očekává svůj debut v dresu Detroitu, a to rovnou v zahajovacím utkání celé sezóny.

Larkin bude po 25 letech prvním teenagerem, který oblékne dres Red Wings v zahajovacím utkání sezóny. Tím zatím posledním byl útočník Mike Sillinger v sezóně 1990/1991. A tím zatím posledním teenagerem, který v dresu Red Wings debutoval v NHL, byl v prosinci 2003 český útočník Jiří Hudler. Tato historie se ale bude přepisovat.

Larkin by navíc měl dostat prostor ve vybrané společnosti, a to po boku švédské hvězdy Henrika Zetterberga a dalšího místního rodáka z Michiganu, důrazného Justina Abdelkadera. Devatenáctiletý talent, který prošel systémem americké mládežnické reprezentace, zvládl v loňské sezóně kromě zmiňovaného seniorského mistrovství světa i šampionát juniorský, kde se stal nejlepším střelcem celého turnaje, když v pěti zápasech nastřílel pět branek. K tomu přidal dvě asistence. Ovšem na medaili americký tým tentokrát nedosáhl.

Tu má z mistrovství světa osmnáctiletých ze sezóny 2013/2014, kde ve finále porazil americký tým ten český 5:2. Larkin se na titulu podílel dvěma góly, jeden z nich vstřelil právě českému týmu ve finále.

Celý Detroit nyní žije příběhem svého mládežnického klenotu. Larkinova účast v zahajovací sestavě sezóny je jedním z hitů sociálních sítí mezi fanoušky, byť mladík nyní žijící v městečku Clarkston dostává šanci i kvůli vydatné marodce v kádru trenéra Jeffa Blashilla. Z útočníků postrádá ruskou hvězdu Pavla Dacjuka a bojovníka Darrena Helma, se zdravotními problémy se potýkají i obránci, a to včetně českého zadáka Jakuba Kindla, kterého trápí oční problémy. Mimo hru jsou pak i Danny DeKeyser a Alexej Marčenko.

Detroit začíná sezónu domácím utkáním proti Toronto Maple Leafs, a to v noci z 9. na 10. října. Oba tyto týmy se střetly i v generálce na novou sezónu a Detroit vyhrál 2:1. Dvěma body se v tomto zápase blýskl další talent Andreas Athanasiou, ten ale v plánu pro úvodní zápas sezóny v základu Red Wings není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.