bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida podepsala Kiseleviče. O tomhle jsem snil dvacet let, říká

11. června 2018, 11:30

David Zlomek

Před rokem podepsala Florida Panthers z ruské KHL Jevgenije Dadonova a byla to opravdu trefa do černého. Daddy, jak v zámoří ruskému šikulovi přezdívají, se ve svém premiérovém ročníku skvěle chytl a s 65 body skončil čtvrtý v týmovém bodování. Letos šla Florida stejnou cestou a na rok podepsala osmadvacetiletého obránce Bogdana Kiseleviče.

A bývalý bek CSKA Moskva po podepsání smlouvy jenom zářil. Anglicky sice umí solidně, nicméně v rozhovoru se na svého agenta párkrát pro jistotu obrátil rusky, aby mu pomohl. 

„Nikoho nepřekvapím, když řeknu, že pro každého, kdo hraje hokej, je snem NHL. Nejsem výjimka,“ řekl Kiselevič. „Bylo mi devět, když jsem viděl dokument o Ruské pětce, která dovedla Detroit ke Stanley Cupu. Takže se dá říct, že jsem o NHL snil dvacet let.“

Pokud započítáme i playoff, tak Kiselevič v sezoně 2017/18 odehrál 65 zápasů, ve kterých dal jednu branku a na osmnáct asistoval. Mimo to také s Olympijskými sportovci z Ruska vyhrál letošní olympijské hry.

Kiselevič se vyjádřil, že mohl zůstat v Rusku, kde by se nic nezměnilo a hrál pořád to samé, ale byl rozhodnutý, že chce udělat změnu.

„Cítím se neskutečně nadšený být součástí Panthers. Snažím se krotit emoce, ale moc to nejde. Je to pro mě obrovsky důležitý a velký moment,“ cituje ho klubový web.

A generální manažer Dale Tallon dodává: „Bogdan je solidní a tvrdý obránce, který rozšiřuje naše možnosti na modré čáře a přináší silnou pracovní morálku. Dokázal své kvality na mezinárodní scéně i v domácí lize.“

Právě Tallon byl pro Kiseleviče jazýčkem na vahách, údajně měl na stole nabídky od několika klubů z KHL i NHL. 

„Po rozhovoru s Dalem zmizely všechny otazníky. Upřímně, hned po prvním rozhovoru s ním jsem zavolal agentovi, že Florida je pro mě priorita. Bylo to rozhodnutí srdcem, tým je skvělý,“ pěl ódy na všechny strany.

„Myslím, že jsem v ideálním věku. Rusko je teď pro mě pryč. Vím, že jsem připravený a že mám sílu na to, abych se do týmu probojoval a byl jeho stabilní součástí,“ zakončil odhodlaně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.