bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gionta má namířeno na olympiádu. Vývoj na kempu Sabres mu ale pořád dává šanci na setrvání

26. září 2017, 13:00

Vojtěch Balon

Už osmatřicetiletému útočníkovi Brianu Giontovi v létě vypršela tříletá smlouva s Buffalem a vedení Sabres mu nový kontrakt nenabídlo. „Přál jsem si zůstat, ale hokej je v první řadě byznys a musím na to zapomenout,“ přiznal, že s nezájmem nového generálního manažera Jasona Botterilla se nedá nic dělat.

Na konci září je Gionta stále bez práce a do NHL už na 99% nezasáhne, rýsuje se ale před ním zajímavá varianta reprezentovat Spojené státy na blížící se olympiádě v Jižní Koreji. „Je to lákávé. Snažím se udržovat se v kondici a na olympiádu se moc těším,“ řekl Brian Gionta po jednom ze svých individuálních tréninků v buffalském HarborCenter. „Musím ale brát ohledy i na rodinu,“ přiznal.

Sabres v létě přivedli zpět do svých řad zkušeného pravého křídelníka Jasona Pominvillea, na Giontu, který hraje stejný post, tak v prvních třech formacích jaksi nezbylo místo. „Bots (Jason Botterill) to vyřešil profesionálně, zavolal mi a dlouho jsme spolu mluvili. Úplně to chápu, v NHL se pohybuji dlouho,“ pravil produktivní útočník, který byl v roce 1998 draftován New Jersey Devils.

„Stěhovat se nechci, v této komunitě se pořád cítím dobře,“ dodal sympaticky rodák z nedalekého Rochesteru, kde mimochodem sídlí farma Sabres. Za tři roky v Buffalu si Gionta mnoho úspěchů neužil, tým byl první dva roky v totální přestavbě a ani loňská sezóna Sabres nevyšla, což odnesli vyhazovem trenér Dan Bylsma i generální manažer Tim Murray.

Letošní přípravný kemp se rovněž nevyvíjí podle představ vedení klubu: mladíci Alex Nylander a Evan Rodrigues jsou zranění a další talentovaní hráči jako Justin Bailey, Hudson Fasching nebo Nick Baptiste zatím nenaplňují očekávání, a tak například ve formaci se Samem Reinhartem nastupuje hokejový cestovatel Seth Griffith.

Pokud si nikdo z mladých křídelníků neřekne o místo v sestavě, vrátí se Botterill k ideje angažovat Giontu zpět?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.