bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól dne: Čtyřicítka pokořena. Laine dál řádí a blíží se legendám z 80. let

11. března 2018, 9:07

Martin Zíta

Finský útočník Patrik Laine vstřelil v noci čtyřicátý gól v letošní sezoně. Povedlo se mu to jako druhému hráči v ročníku.

Patrik Laine (Winnipeg Jets)

Finský mladík řádí. Patrik Laine se trefil v desátém z posledních jedenácti zápasů a ve své druhé sezoně v kariéře pokořil hranici čtyřiceti gólů. Jubilejní branku vsítil Laine v zápase s Philadelphií, když byl jediným hráčem Jets, který pokořil Petra Mrázka. Za zmíněných jedenáct zápasů nasázel patnáct gólů.

Laine je díky své úžasné prodiktivitě v prvních dvou letech v NHL je nejlepším střelcem v součtu minulé a letošní sezony a také třetím nejlepším náctiletým střelcem v historii soutěže. Před svými dvacátými narozeninami vstřelili více gólů než Laine (76) jen Dale Hawerchuk (85) a Wayne Gretzky (92).

Laineho čekají dvacáté narozeniny 19. dubna letošního roku. Momentálně se dělí o první místo střelecké tabulky celé ligy se svým velkým vzorem Alexem Ovečkinem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.