bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Halák míří do Bostonu. Na roli dvojky je připraven

3. července 2018, 14:51

David Zlomek

Anton Chudobin byl v Bostonu nadmíru oblíbený. Mimo led působil vždy pozitivně a zábavně, ale jakmile na sebe navlekl výstroj, stal se také spolehlivou dvojkou. Vždycky byl také nadmíru soutěživý, takže celé dva roky strávené v Bostonu nutil Tuukku Raska k těm nejlepším výkonům. Chudobin se ale s prvním červencem rozhodl v Bostonu skončit, chytat bude od nové sezony v Dallasu. Na jeho pozici si tak Bruins pořídili Jaroslava Haláka.

90,8 %. Taková byla úspěšnost Halákových zákroků v minulém ročníku. Tomuto číslu, které opravdu není nějak oslnivé, jistě Bruins nevěnovali moc pozornosti, protože si jsou vědomi, že procenta půjdou nahoru. Medvědi totiž obdrželi o 82 gólů méně než Islanders. 

Při rozhodování, co dál, se Halák uchýlil k jedinému. Cílem je vítězství. I proto bude schopen obětovat nějaký hrací čas, protože ví, že Rask je v brankovišti Bostonu jednička. „Vynasnažím se pomoci, jak jen to půjde,“ řekl Halák bostonským novinářům. 

„Snad se usadím co nejdříve, uvidíme, jak to bude. Je mi 33, Tuukka je o něco mladší. Těším se, až s ním budu pracovat. Vím, že je to elitní gólman, což potvrzuje rok co rok. Pokaždé, co dostanu šanci, se maximálně budu snažit pomoci týmu,“ pokračoval.

Velkou výhodou pro něj bude i to, že získá něco, co v Islanders neměl. Slovenského parťáka. Halák se svěřil, že hned po podpisu smlouvy zavolal Zdenovi Chárovi. Už se prý těší, až si spolu s kapitánem Bruins zase zahrají. „Vždycky k sobě máme při akcích národního týmu blízko. V tomhle týmu toho strašně moc dokázal. Lidi ho tu znají, je tu kapitán. Je to skvělý chlap a dobrý kamarád,“ neskrýval Halák radost.

Dalším kritériem, podle kterého si Halák vybíral, byla kromě touhy po Stanley Cupu také rodina. „Už mám dvě děti. Boston je skvělé město, kde může moje rodina v klidu žít. Kromě toho, že má Boston skvělý tým a hraje na vrcholu tabulky, měla velké slovo i rodina,“ potvrdil.

Celkově v organizaci Medvědů panuje dojem, že došlo k vylepšení brankařské dvojice. Halák, o rok starší než Chudobin, podepsal smlouvu na dva roky s celkovým platem 5,5 milionu dolarů. Až čas nám ale řekne, zdali generální manažer Don Sweeney měl dojem správný, nebo nikoliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.