bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ikona na tribuně? I mladíci jako Židlický občas potřebují den volna, vtipkuje Eliáš

22. prosince 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Když se Patrik Eliáš neobjevil v neděli na ledové ploše v zápase proti Bostonu Bruins, byla z toho malá senzace. Zámořští novináři si mysleli, že klubová legenda se stala z výkonnostních důvodů zdravým náhradníkem a že hlavní kouč John Hynes, nespokojen s hrou třebíčského rodáka, posadil Eliáše na tribunu. Jenže včerejší rozhovor s bývalým kapitánem New Jersey Devils odhalil zcela jiné okolnosti, které vedly k absenci devětatřicetiletého veterána ve zmíněném utkání.

Eliáš totiž nenastoupil kvůli špatné výkonnosti, byť by pohled na jeho statistiky k podobné úvaze sváděl (zatím nakupil jen pět bodů a naposledy odehrál pouze deset minut), nýbrž ze stejných důvodů, kvůli kterým vynechával některé mače Teemu Selänne během své poslední sezóny za Anaheim Ducks. Potřeboval si odpočinout, doléčit šrámy, trochu si při náročném programu orazit. "Říkejme tomu den na údržbu," usmál se Hynes.

"Patrik je výjimečný hráč v jedinečné situaci, a tak k tomu přistupuji. Mám k němu velký respekt a snažím se dělat ta nejlepší rozhodnutí pro něj i pro mužstvo. Chci udělat vše pro to, aby si on i celý tým byli nadále dobří," dodává. Eliáš šanci na odpočinek přijal, ač by se raději viděl na ledě, dochází mu, že ani on nemládne. "Považuji za velké štěstí, že ještě v devětatřiceti letech hraji NHL," řekl smířlivým tónem.

A poté zažertoval: "Víte, i mladíci jako Marek Židlický občas potřebují den volna, tak proč bych si nemohl udělat přestávku i já?" Pointa je jasná, Židlickému, bývalému spoluhráči české šestadvacítky, je osmatřicet let a podobně jako Eliáš píše poslední kapitoly své zámořské kariéry. V Brooklynu se na něj občas nedostane a i kvůli vyššímu věku tu a tam chybí v základní sestavě Ostrovanů. Snaží se jej šetřit, asi na play-off.

"Nemluvil bych o své situaci v tom smyslu, že jsem byl zdravým náhradníkem. Takové označení se používá, když je trenér nespokojený s vaší hrou a posadí vás. Já jsem si potřeboval odpočinout, v mém věku a vzhledem k zdravotním problémům, s jakými jsem se v poslední době potýkal, mi pauza přišla opravdu vhod. Zvlášť, když jsme v osmi dnech hráli pět zápasů," komentuje Eliáš nedělní absenci. 

Dnes zase nazuje brusle a, zrelaxovaný, se pustí do duelu s Detroitem Red Wings.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.