bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders bez Tavarese? Bailey a Boychuk se nebojí: Jeden hráč mužstvo nedělá

25. července 2018, 13:09

Petr Sumbal

Jen co John Tavares opustil New York Islanders a vydal se na nové dobrodružství do Toronta, okamžitě Islanders v očích mnohých fanoušků i expertů výrazně klesli. Bez svého kapitána si prý jen stěží zahrají play-off, spíše se budou pachtit v ligovém suterénu. S takovými názory však rozhodně nechoďte za Johnnym Boychukem a Joshem Baileym. Ti mají na celou věc úplně jiný názor.

I přes to, že se na Isalnders vyvalila docela drsná vlna kritiky, Boychuk s Baileym žádné skepsi rozhodně nepodléhají. Místo toho věří v sílu svého mužstva. „Už jsem slyšel spoustu názorů, že skončíme poslední. Když něco takového slyším, je to pro mě jako facka přímo do obličeje,“ čertil se v rozhovoru pro server The Athletic Boychuk. „Náš tým je velmi dobrý. Myslím, že to ještě všem ukážeme,“ dodal odhodlaně.

Stejně tak se nové výzvy nebojí ani útočník Bailey. „Já si nikdy nic moc nedělám z toho, co se někde napíše nebo řekne. Už se těším na svůj úkol, kterým bude posunout tým zase o kousek dál. Všichni, co tu jsme, chceme vyhrávat. To je to, na co se hlavně soustředíme,“ vyhlásil bojovně osmadvacetiletý Kanaďan, který si v minulé sezóně připsal velmi slušných 71 bodů (18+53) v 76 zápasech a i dál by měl patřit mezi hlavní lídry mužstva.

Kromě Baileyho, který ale musí zapracovat na svém přínosu pro tým i na opačné straně kluziště (zaznamenal 20 minusových bodů do tabulky pravdy), bude ležet hlavní ofenzivní zodpovědnost ještě na Andersi Lee a hlavně čerstvém vítězi Calder Trophy pro nejlepšího nováčka Mathewu Barzalovi. Pomocnou ruku jistě nabídnou také nové akvizice Leo Komarov, Valtteri Filppula a Tom Kunhackl, kteří přišli jako volní hráči. A nezapomínejme ani na Jana Kováře, který si poprvé v životě zahraje NHL, ale i on by mohl mužstvo bodově táhnout.

Tím, kdo bude vše jistit zezadu bude už čtyřiatřicetiletý veterán Boychuck, který vyzdvihuje motto, že tým je více než jednotlivec. „Lidi by neměli tolik bláznit ze ztráty jednoho hráče. V hokeji jeden hráč mužstvo neudělá. To ani náhodou,“ zdůraznil Boychuck. „Ano, byl to důležitý hráč (Tavares), ale od toho tady máme 23 hráčů. Všichni jsou stejně zodpovědní za vyhrávání.“

Kromě hráčů na ledě však má velkou zodpovědnost za výkony mužstva také vedení organizace, a to se v případě Islanders docela výrazně obměnilo. A chce se říci, že k lepšímu, vždyť oba noví muži vyzařují auru vítězů. Lou Lamoriello i Barry Trotz by mohli být přesně těmi správnými muži, kteří dokážou udržet Islanders konkurenceschopnými i bez Tavarese.

„Rozhodně jsme v dobrých rukou,“ je si jistý Bailey. „Nový pohled na věc pro nás může být jen dobrý. Někteří hráči se možná dostanou víc na hranu sestavy, ale pro jiné to může být nový start, nová šance a velká motivace. Změna vždy nemusí být k horšímu.“

Změn prodělali Islanders v posledních týdnech opravdu hodně a nebyly rozhodně malé. Jen čas ukáže, zda povedou k horšímu či lepšímu. Určitě však budeme na ledě vídat jiné Islanders, a to nejen proto, že Tavares už je pryč. „Budeme tvrdším týmem. Drsnějším a tvrdě pracujícím. To si myslím,“ uzavřel bojovně Boychuk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.