bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr bez trenéra! Florida propustila Gallanta

28. listopadu 2016, 8:30

Jan Šlapáček

Hokejový svět v noci obletěla překvapivá zpráva. Generální manažer Floridy Tom Rowe zareagoval na porážku Panthers na ledě Caroliny tím, že propustil zkušeného kouče Gerarda Gallanta.

V očích veřejnosti i zámořských novinářů se jedná o velice unáhlený krok nezkušeného generálního manažera, který Floridu předělává k obrazu svému. A svými rozhodnutími se začíná dostávat pod tlak.

Panthers v minulé sezóně hráli výborný hokej, pod vedením Gallanta vyhráli Atlantickou divizi a přepsali klubový rekord v počtu vítězství. A i když play-off nevyšlo Floridě podle představ, sezóna se dala hodnotit pozitivně a brát se jako odrazový můstek do příštích let.

V létě však provedl Rowe pár diskutabilních výměn, zcela předělal zadní řady. Klub se vydal jiným směrem. A je více než jisté, že tady začaly mezi Rowem a Gallantem neshody, což americká média zmiňují. Poslední kapkou údajně měla být výměna Shawa, kterého měl zkušený kouč v oblibě.

Ačkoliv podle všeho nepanovala na Floridě v úvodu sezóny dobrá atmosféra, Gallant odváděl znovu kvalitní práci. Ano, i když jsou Panthers nyní mimo pozice zaručující play-off, tak je nutné brát ohled na to, že se floridský celek nemohl opřít o služby Bjugstada, Jokinena a stále zraněného Huberdeaua.

Po porážce Floridy na ledě Caroliny ovšem Rowe znovu ukázal, kdo je hlavním pánem. Gallanta bezprostředně po utkání propustil, což zkušený kouč sám potvrdil, když čekal na taxík směřující na letiště.

Hráči byli po zjištění této zprávy v šoku a velice zklamaní. Nestává se často, aby byl trenér mezi všemi hokejisty oblíbený, tohle byl však ten případ. Výborný vztah měl Gallant především s Jaromírem Jágrem, který si nyní bude muset zvykat na něco nového.

Tým podle všeho v nejbližší době povede sám Rowe a všichni jsou zvědaví, jak se s touto rolí popere. Navíc v příštích dnech bude muset začít hledat i nového trenéra, protože není možné, aby seděl na dvou židlích najednou. Okolo Floridy bude v příštích dnech hodně rušno, to jediné je v tuhle chvíli jisté.

Ukáže se propuštění Gallanta jako chybné rozhodnutí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.