bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je to stále on? Jágrův vypuditel Ted Leonsis už podřízeným do práce nemluví

27. listopadu 2015, 20:00

Vojtěch Balon

Washingtonský sportovní baron Ted Leonsis, který vlastní tamní Capitals, Wizards (basketbalová NBA), Mystics (ženská basketbalová WNBA) a také Verizon Center, kde všechny zmíněné celky hrají svá utkání, je proslulý pro své mnohdy neortodoxní metody. Zdá se však, že se ve svých sedmapadesáti letech začal umírňovat.

Miliardář Leonsis má ve svém životopise řadu škraloupů. Čeští hokejoví pamětníci si dobře vzpomínají, jak pouhé tři roky po podpisu tehdy nejlukrativnější smlouvy v historii s Jaromírem Jágrem číslo 68 z pozice majitele klubu vyměnil. Někteří washingtonští sportovní příznivci Leonsisovi nemohou přijít na jméno, poněvadž hamižný podnikatel pravidelně zvyšuje ceny vstupného a parkovného na zápasy hrané v jeho Verizon Center.

Vysloužil si za to mezi fanoušky přezdívku Leon$i$. Excentrický potomek řeckých imigrantů také údajně uplácel některé novináře za psaní pochvalných článků o Capitals a nechal si vyrobit počítačový program, který zabraňuje příznivcům soupeřů kupovat si lístky na utkání Caps v play-off.

A to je není vše, v namátkovém seznamu bychom klidně mohli pokračovat. Proto musí každého překvapit slova, která Leonsis volil v rozhovoru s televizí Comcast SportsNet.

"V této hře se pohybuji už hodně, hodně dlouho. A jsou věci, které vidíte a naučíte se, jak k nim přistupovat. Máte pod sebou generálního manažera, trenéra, asistenty trenéra, hráče. V momentě, když porušíte hierarchii, tak do systému vnesete chaos," řekl podnikatel, který ještě před deseti lety musel mít úplně jiný názor, poněvadž to byl právě on, kdo z americké metropole vypudil Jaromíra Jágra.

"A upřímně, kdybych hierarchii porušil, tak bych potom měl vyhodit generálního manažera nebo trenéra. Pokud si myslíte, že toho v určitých oblastech víte víc než pověření lidé, pak pro vás nemohou pracovat," uvědomil si poučený sedmapadesátiletý boháč. "Mou rolí je vytvářet v klubu pozitivní atmosféru a být taková roztleskávačka. Snažím se respektovat trenéra, generálního manažera, podavače puků, maséra, celou komunitu."

Zavedené pořádky v klubu si pochvaluje i generální manažer Capitals Brian MacLellan. "Komunikuji s prezidentem Dickem Patrickem a on to pak posílá nahoru k Tedovi. Řeším věci s Barrym (trenérem Trotzem, pozn. aut.) a on mé poznatky konzultuje se svými asistenty. Každý dělá svou práci a všichni jsme na jedné vlnové délce," pochvaluje si MacLellan.

Jakkoliv je to zrovna v případě pravoslavného Teda Leonsise nezvyklé, lidé se s postupem času mění...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.