bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě před půlnocí zavítá LA do Tampy. Toronto se doma pokusí ukončit trápení

7. února 2015, 20:00

eSports cz

Během dnešní noci nás nemine další dávka nejkvalitnějšího hokeje světa. V zámoří se schyluje k dalším napínavým bojům. Zajímavým kořením budou dva zápasy, které se odehrají ještě před půlnocí. Od 21 hodin odstartuje utkání mezi Predátory a Jezdci. O dvě hodiny později přivítá Tampa obhájce Stanleyova poháru z Los Angeles. Toronto se na domácím ledě pokusí přerušil sérii jedenácti porážek, v cestě bude stát zlepšující se Edmonton.

21:00 Nashville Predators – New York Rangers

Hned první utkání dnešního večera začne soubojem dvou kvalitních mužstev. Druhý Nashville přivítá sedmý New York a půjde opravdu o hodně. Domácí potřebují napravit zaváhání po zápase s Anaheimem, který se tak osamostatnil na první příčce. Hosté stále nemají jasnou pozici v play-off a pokusí se navázat na tři výhry z přechozích kol.

Obě mužstva mají poměrně vyrovnanou bilanci ve vzájemných zápasech. V posledním zápase, který se odehrál v prosinci roku 2013, zvítězil Nashville. Ten tak smazal třízápasovou dominanci Predátorů. V letošní sezóně se tedy oba celky utkají vůbec poprvé.

23:00 Tampa Bay Lightning – Los Angeles Kings

Poslední dnešní střetnutí bude jistě znamenat další drama. Bodový zisk z tohoto utkání je důležitější pro obhájce loňského titulu. Kings se po přestávce All-Star potácejí s otřesnou bilancí a spadli až na dvanáctou příčku Západní konference. Jejich bodový deficit na osmou příčku činí pět bodů. Domácí vedou tabulku Východní konference, ale pokud se na ní chtějí udržet, měli by bodovat. Druhý Detroit ztrácí pouhé dva body a má dva zápasy k dobru.

I druhé dnešní utkání nabídne premiérový souboj letošní sezóny. Oba celky se naposledy utkaly v listopadu roku 2013, kdy zvítězili Králové. Ti mají celkově lepší bilanci, když dokázali ovládnout čtyři z pěti duelů. Domácí se pokusí navázat na poslední výhru v Dallasu, hosté nutně potřebují překazit nelichotivou sérii tří proher (Florida, Washington a Boston).

01:00 Boston Bruins – New York Islanders

I v prvním nočním utkání nepolevíme od kvalitního hokeje. Utkají se dva celky, které se pohybují na příčkách zaručujících play-off. Domácí Boston je na tom o něco hůře než Ostrované, jelikož z osmé pozice ztrácí na dnešního soupeře šest bodů. Hosté se po případném dnešním vítězství mohou posunout tabulkou, ale potřebují zaváhání Montrealu nebo Pittsburghu.

Vzájemné zápasy jsou velmi specifické. V posledních šesti utkáních se vždy radoval hostující tým, což hraje do noty Ostrovanům. Vzhledem k tomu, že se ve v převážné části mužstva v domácích zápasech střídají, oba mají po třech výhrách. V posledním zápase nezvládl Boston utkání v Madison Square Garden. Hosté si naopak poradili na samostatné nájezdy, když přemohli Letce z Philadelphie.

01:00 Buffalo Sabres – Dallas Stars

Hodinu po půlnoci rovněž odstartuje utkání v Buffalu, kam přijede Dallas. Hostující tým je v zápase poměrně velkým favoritem, protože domácí jsou suverénně nejhorším týmem celé soutěže. Hráči z Texasu také nemají příliš dobrou formu. Nachází se na jedenácté příčce Západní konference, kde se dělí o body s lepší Minnesotou a horším Los Angeles. Šavle ztrácejí na předposlední příčku deset bodů.

Jelikož se Buffalo v podobných výkonech utápí už několikátou sezónu, tak i vzájemná bilance hovoří ve prospěch Dallasu. Ten dokázal vyhrát ve třech z pěti utkání. Neuspěl například jednou v samostatných nájezdech. V základní době naposledy prohrál 5:3, když na ledě dnešního soupeře neuspěl.

01:00 Montreal Canadiens – New Jersey Devils

Další utkání nám nabídne také přímý přenos na stanici Nova Sport. Do kanadského Montrealu zavítají Ďáblové. Zatímco domácí téměř celou sezónu bojují o lepší pozici pro play-off, hosté stále bojují o účast ve vyřazovacích bojích. V jednu chvíli se jejich počínaní jevilo velmi špatně, ale v posledních zápasech zaznamenali Jágrovi spoluhráči velký progres.

Ve vzájemných zápasech bývají úspěšnější Canadiens, kteří v posledních pěti zápasech na svého soka nestačili pouze jednou. V jediném duelu letošní sezóny, který se odehrál hned v úvodu nového roku, zvítězil Montreal, který si z New Jersey odvezl dva body. Co se týče posledních utkání mužstev, tam si vedou lépe hosté, kteří naposledy nebodovali 17. ledna. Od té doby si na své konto připsali jedenáct bodů. Domácí v posledních dvou zápasech nestačili před domácím publikem na Arizonu a Buffalo.

01:00 Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets

Utkání od jedné hodiny bude hostit také hlavní město Kanady. Domácí Ottawa přivítá Kabátníky, kteří budou pravděpodobně při chuti. V posledním zápase totiž deklasovali St. Louis vysoko 7:1. Domácí naopak dvakrát podlehli, nejprve proti New Jersey a o dva dny později nestačili v domácím zápase na Washington.

Tabulkové postavení není tak rozlišné, jako současná forma. Obě mužstva jsou pod hranicí play-off. Ottawa je na tom o dva body lépe a obsazuje dvanáctou příčku. Hosté se nachází ještě pod Torontem, takže na pozici čtrnácté.

01:00 Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers

Kolébka hokeje přivítá další kanadský tým, takže se můžeme těšit na pořádnou atmosféru. Snad jsme to tedy nezakřikli. Domácí mají totiž neuvěřitelnou sérii proher. Z patnácti utkání dokázali zvítězit pouze jednou, když přemohli Columbus. Od té doby však uplynulo dalších jedenáct zápasů, ze kterých Maple Leafs brali pouhý jeden bod po remíze v New Jersey.

Hosté jsou na tom o něco málo lépe, ale jejich poslední pozici v Západní konferenci zaviňují spíše dlouhodobě špatné výkony. Dnes mohou napravit neúspěch z posledního zápasu s Pittsburghem, kdy nedokázali vstřelit ani jednu branku.

02:00 Arizona Coyotes – Detroit Red Wings

O hodinu později od předešlých zápasů, startuje souboj dvou velice odlišných týmů. Obě mužstva totiž patří na rozdílné konce tabulky. Domácí Arizona se v Západní konferenci nachízí na předposledním místě, hostující Detroit suverénně válčí na druhé pozici Východní konference. Jediné, co obě mužstva spojuje, je velká účast našich krajánků, takže bychom takový zápas rozhodně neměli vynechat.

Oběma mužstvům se daří také v posledních odehraných zápasech. Detroit je přeci jen o něco úspěšnější protože ovládl osm z posledních devíti duelů. Naposledy nepovolil Coloradu ani jednu branku a zvítězil 3:0. Hosté přerušili dlouhou sérii proher a zvítězili třikrát z posledních pěti zápasů. V tom posledním nestačili na Carolinu až na samostatné nájezdy.

02:00 Minnesota Wild – Colorado Avalanche

Další duel nabídne souboj mezi tradičními rivaly. Do Minnesoty totiž závítá Colorado. Obě mužstva se nachází těsně pod osmou příčkou a půjde tedy i o vzájemný boj o lepší pozici. Hosté mají před nešním soupeřem jednobodový náskok, ale odehráli o dva zápasy víc. Dnes budou ovšem čelit nabroušené Minnesotě, která zvítězila v posledních čtyřech zápasech.

Chicago, Vancouver, Calgary ani Edmonton nestačili v posledních zápasech na zlepšující se mužstvo z Minnesoty. Ta prohrála bez zisku bodu naposledy 20. ledna, což už je pěkně dlouhá doba. To Colorado si poslední porážku moc dobře pamatuje, protože přišla včera. Laviny nevyzráli v domácím zápase na Detroit a nedokázali vstřelit jedinou branku.

04:00 Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins

Další ostře sledovaný souboj začne až chvíli nad ránem, když do areálu Kosatek zavítají Tučňáci. V přírodě možná mají lepší bilanci domácí, ale v NHL je tomu jinak. Domácí nutně potřebují bodovat, aby si udrželi osmou příčku v Západní konferenci. Hosté tak nutně bodovat nepotřebují, ale určitě by to rádi uvítali, protože mohou přeskočit Detroit na druhé příčce konference.

Vancouver v posledním zápase nestačil na San Jose, ale bude moct čerpat z náročného programu Pittsburghu. Ten totiž odehrál zápas dnes v Calgary a musel se stěhovat k dalšímu utkání. Nechme se překvapit, zda-li se hosté dokáží vypořádat s cestováním a zvítězí i ve třetím zápase v řadě.

04:30 San Jose Sharks – Carolina Hurricanes

Poslední utkání dnešní noci nabídne střetnutí San Jose s Carolinou. Rozdíl mezi oběma mužstvy je poněkud markantní. Domácí se pohybují na páté příčce Západní konference se ziskem slušných 63 bodů. Jejich dnešní soupeř má o pořádný kus dobře odvedené práce míň. Jejich bodový zisk činí pouhých třiačtyřicet bodů.

Vzájemná bilance ale hovoří ve prospěch Caroliny, která dokázala ovládnou čtyři z posledních pěti střetnutí. Žraloci byli úspěšní v tom posledním, kdy si v listopadu poradili na ledě Caroliny a zvítězili 2:0. Oba celky navíc dokázaly zvítězit v posledních dvou zápasech, takže se máme na co těšit.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.