bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsem zdráv a připraven, hlásí Varlamov. Loňskou sezónu hodil za hlavu

13. září 2017, 16:00

Martin Schwarz

Spousta otázek musela napadat prodavače v newyorské oficiální prodejně produktů s tématikou NHL. Ruský brankář Semjon Varlamov si tam v létě vyrazil pořídit netradiční nákup. Vzal s sebou do tašky téměř padesátku hokejových kšiltovek. Blázen? V žádném případě, gólmanská jednička Colorada chtěla jen udělat radost svým kamarádům a blízkým, aby jim aspoň nějak vynahradila většinovou nepřítomnost v rodné zemi.

Už je to taková jeho tradice. Semjon Varlamov po konci každé sezóny National Hockey League zamíří ještě před odletem domů do Ruska navštívit New York. Vyřídí vše potřebné, dá si něco dobrého k jídlu a vezme pár (slovo „pár“ berte trošku s nadsázkou) suvenýrů pro ty, s nimiž vyrůstal a na nichž mu záleží. „No jasně, že jsem koupil necelých padesát čepic pro kámoše a rodinu,“ přikyvuje Varlamov na zvídavé dotazy novinářů.

Bolesti jsou pryč

Letní měsíce tráví devětadvacetiletý lapač kotoučů na různých místech, kromě Ruska a New Yorku pobýval také v Coloradu a na Floridě. Což mu umožnilo navštívit staré známé, se kterými naplánoval a uskutečnil třeba výlet do přírody. A když už byla příležitost, sezobl jeden dva kousky oblíbených kuřecích křidélek Buffalo wings, aby měla přestávka před rozjezdem nového ročníku opravdový nádech pohody. „Buffalo wings miluji, ale nemohu jich jíst moc, protože nás klub bude testovat na obsah tuku v těle, takže si musím dát pozor,“ upozorňuje Varlamov.

Ovšem ne vždy si v předchozích měsících mohl užívat podobného klidu. Pro brankáře, jehož draftovali roku 2006 v prvním kole Washington Capitals, skončil ročník 2016-17 velmi brzy, ještě na konci ledna tohoto kalendářního roku absolvoval operaci kyčlí, během zápasů jej trápily bolesti třísel. Bylo jasné, že další starty do konce základní části nepřidá. Už v polovině února ale generální manažer Lavin Joe Sakic prohlásil, že „očekává plnou připravenost Varlamova na následující sezónu a nemá strach o jeho zdravotní stav.“ To se naštěstí pro Colorado potvrdilo.

I sám ruský reprezentant hlásí, že je plně nachystán a žádné bolesti už ho nesvazují. „Cítím se skvěle a naprosto uzdravený,“ září Varlamov. „Hodně jsme na tom zapracovali s fyzioterapeutem Scottem Woodwardem, udělal obrovskou porci práce, aby mě dostal zpátky do formy, v jaké potřebuji být. Posledních pět měsíců nebylo snadných, ale až rozhodčí v říjnu vhodí první buly, budu stoprocentně připraven.“

Potřebujeme dobrý začátek

Tím dobré zprávy pro coloradskou oporu nekončí. Organizace v červenci přivedla posilu na post trenéra brankářů, tuto funkci nově vykonává Jussi Parkkila. A právě s ním se Varlamov moc dobře zná. Narazili na sebe před deseti lety v KHL, konkrétně u týmu Lokomotiv Jaroslavl. Navzájem si padli do oka. „Na tuto chvíli jsme já a Jussi čekali řadu let,“ má radost Varlamov. „Bývám s ním v kontaktu celou okurkovou sezónu. Jakmile ho Avalanche podepsali, hned mě začal detailně připravovat na nový ročník. Je to naprosto super.“

Deverský celek bude dobré výkony maskovaného muže bezpochyby potřebovat. Zvláště poté, co si Vegas Golden Knights na rozšiřovacím draftu vybrali nadějného Calvina Pickarda. Colorado tak muselo do dvojice ke zkušenému Varlamovovi získat někoho, kdo jej případně zvládne plnohodnotně zastoupit. Nakonec padla volba na Jonathana Berniera, jenž dostal jednoletou smlouvu za 2.75 milionů dolarů. Ani jednoho ale nečeká nic snadného, tým straší děsivé výsledky a umístění z ročníku 2016-17.

„Předchozí sezóna je minulost,“ odmítá Varlamov spekulace. „Už na ni vůbec nemyslíme, vzali jsme si z ní mnoho dobrého i špatného. Teď koukáme před sebe a soustředíme se na nastávající ročník. Především na jeho začátek, který pro nás bude hodně důležitý,“ zakončuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.