bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Koskinenovi spadla do klína štědrá smlouva, jsou Talbotovy dny v Edmontonu sečteny?

22. ledna 2019, 9:00

Vojtěch Balon

Brankář Mikko Koskinen přišel na draftu 2009 na řadu už jako 31. v pořadí, u New York Islanders se ale nikdy pořádně neprosadil a posledních pár let strávil v KHL, kde se přes Novosibirsk dokázal probít do movitého Petrohradu.

V převážně ruské lize se rodákovi z Vantaa dařilo, Mikko Koskinen se navíc pomalu zařadil k oporám finského nároďáku. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat: loni v létě přistálo Koskinenovi laso z Edmontonu a třicetiletý Fin neváhal, druhou šanci chytat v NHL si už nechtěl nechat proklouznout mezi prsty.

V dresu Oilers zatím Mikko Koskinen odchytal 27 utkání, ve kterých si držel vcelku průměrné statistiky (úspěšnost zákroků 91,1 %, průměr obdržených branek na zápas 2,78).

Navzdory brankářovým zcela minimálním zkušenostem v NHL se generální manažer Peter Chiarelli rozhodl pojistit si Koskinenovy služby na další tři roky. A není to jen tak ledajaká smlouva, rodák z Vantaa si průměrně vydělá 4,5 milionů dolarů za rok!

„Tušil jsem, že ta smlouva bude tříletá, ale 4,5 milionu ročně? Po 27 odchytaných zápasech?“ diví se edmontonský novinář Jim Matheson. „Vypadá to, že zanevřeli na Cama Talbota, kterému prvního července také končí smlouva. Co s ním udělají během uzávěrky přestupů?“

Statistiky hovoří jasně, dvoumetrový Fin je v této sezóně jasně lepší než jeho zkušenější kolega Talbot. Ten má úspěšnost zákroků jen 89,4 %, což je čtvrté nejhorší číslo z 42 brankářů, kteří odchytali alespoň 20 utkání.

„Chápu to tak, že Oilers s Talbotem o Koskinenově nové smlouvě mluvili, nechtěli to před ním tajit,“ napsal na svůj twitterový účet Darren Dreger z TSN.

Spojení Cam Talbot - Edmonton Oilers zřejmě už moc dlouho trvat nebude, vyměnit jednatřicetiletého Kanaďana ale bude pro Chiarelliho pořádně tvrdý oříšek. V posledních dvou letech měly jeho výkony sestupnou tendenci, platový strop ale stále zatěžuje částkou přesahující 4 miliony dolarů. „Co se případné výměny týče, Talbot nemá žádnou hodnotu,“ řekl s cynismem sobě vlastním bývalý funkcionář a dnes komentátor Brian Burke.

S nejvyšší pravděpodobností tak Cam Talbot v Edmontonu doklepe tuto sezónu v roli Koskinenova náhradníka. Na farmě v Bakersfieldu Oilers ani kdovíjakou potenciální posilu do brankoviště k dispozici nemají, nejlépe se z brankářů Condors jeví NHL nepolíbený Shane Starrett.

Jen čas ukáže, jestli evidentní přeplacení Mikka Koskinena bude dalším z plejády přehmatů kritizovaného Petera Chiarelliho. A jak to dopadne s Talbotem?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.