bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krádež za bílého dne. Bryzgalov si v Anaheimu vydělá skoro tři miliony dolarů!

9. prosince 2014, 21:18

Tomáš Zatloukal

O tom, že se Ilja Bryzgalov Anaheimu upíše, nikdo nepochyboval. Ducks potřebovali někoho, kdo dá odpočinout vytěžované jedničce Frederiku Andersenovi, ruský veterán navíc vypadal velmi dobře na trénincích. Už v sobotu jsme vám přinesli zákulisní zprávu, že se schyluje k podpisu ročního kontraktu. Jeho výše vám však vyrazí dech. V době, kdy Martin Brodeur chytá za 700 tisíc dolarů a Tomáš Vokoun nemá práci, bude "Pan Vesmír" brát téměř tři miliony dolarů.

Bryzgalov si tak přijde skoro na trojnásobek Andersenova platu, což je mírně řečeno zarážející. Anaheimský manažer Bob Murray mu podle Erica Stephense z Orange County Register přislíbil 2,88 milionu dolarů. Za méně peněz pořídíte opravdu širokou paletu brankářů a velmi pravděpodobně pokaždé půjde o lepšího gólmana, než jakým je v tuto chvíli populární "Bryz". Rodák z Toglatti naposledy nastoupil do zápasu NHL na jaře 2014, kdy neodvrátil vyřazení Minnesoty Wild ve druhém kole play-off.

Poté se zúčastnil tréninkového kempu Divochů, Minny mu nicméně vzhledem k podpisu Darcyho Kuempera smlouvu nenabídla. Od té doby se věnoval své rodině, prakticky se neudržoval v kondici. Suma, jakou ho přivábil Murray do kabiny Kačerů, tedy nutně musí vyvolávat rozpaky. Bryzgalov má evidentně velmi schopného agenta, už v minulé sezóně zůstal nejeden odborník nevěřícně zírat na zprávu, že Edmonton Oilers nabídli vítězi Stanley Cupu z roku 2007 dva miliony dolarů (cap-hit byl ještě vyšší).

Kdo že je oním kouzelným vyjednávačem, který zařizuje pro Bryzgalova štědře placená angažmá? Další krádež za bílého dne má podle všeho na svědomí Rich Winter, někdejší zástupce Dominika Haška. Enigmatický "Bryz" se sice při vyjednávání mohl ohánět svou bohatou minulostí, kdy jeden čas patřil mezi kandidáty na Vezinovu trofej a několikrát obstál v play-off, přesto musel Winter odvést hodně kvalitní práci, aby mu zařídil tak královské podmínky. Klobouk dolů a Bryzgalovovi budiž přáno.

V Anaheimu kdysi odváděl velmi kvalitní služby, jeden čas ohrožoval i zdánlivě neotřesitelnou pozici kanadské ikony Jeana Sebastiena Giguerea. Nyní bude jeho role skromnější, měl by spolehlivě krýt záda mladému Dánovi. Nejprve ovšem mistra světa z roku 2009 čeká kondiční start na farmě, stejný postup už zažil u Olejářů (na podzim 2013 Edmonton nechal Bryzgalova odehrát v AHL dva mače). Ve 34 letech ještě zdaleka nepatří do starého železa a pro Andersena může být velmi solidní dvojkou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.