bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krotitel Hurikánů? Trocheck drtí bývalé parťáky, vysmál se Ahovi

10. května 14:00

Tomáš Zatloukal

Postavit se v play-off proti mančaftu, za který ještě nedávno válel? Vincent Trocheck se před startem série s Carolinou snažil vyvolat dojem, že skvadra pod taktovkou Roda Brind’Amoura je soupeř jako každý jiný. Marně. Všem bylo jasné, že je to jinak. Teď je z Trochecka hlavní postava emotivních mačů. A nejen kvůli tomu, že dvakrát za sebou zařídil vítězný gól v prodloužení.

„S pár kluky jsme si stále blízcí, zůstáváme v kontaktu. Ale jména neřeknu, je to osobní.”

Ne, pro třicetiletého Američana jednoduše divizní finále mezi Canes a newyorskými Rangers není běžným měřením sil.

Bojuje s kamarády i s těmi, se kterými i před dvěma lety třeba tolik neseděl. S náročným a uznávaným koučem, se systémem, o kterém ví prakticky každý detail.

A zároveň má životní formu.

“Odvádí pro Blueshirts neuvěřitelné výkony. Snad mu nedáme příliš prostoru, aby to ukázal i proti nám,” přál si před startem série Andrej Svečnikov.

A ano, Carolina se snaží Trochecka střežit, ale on využívá prakticky každého zaváhání a stejně se prosazuje.

V newyorské kabině si před začátkem druhého kola play-off slibovali, že jim prospěje Trocheckova minulost u Hurricanes. Že vypomůže cennými postřehy, různými tipy. Patrně se tak stalo, nicméně dynamický centr k tomu přidává i skvostnou hru.

Válí, víc než kdykoliv dříve. Bodoval nejen v každém zápase proti svým ex-parťákům, ale také ve všech partiích v úvodní rundě proti Washingtonu.

Je na 12 bodech, pětkrát za sebou skóroval, čímž vyrovnal 89 let starý klubový rekord Cecila Dillona.

Ve třech partiích proti Jordanu Staalovi a spol. byl prakticky u všeho. Pokaždé zapsal dva body! Na úvod se blýskl bilancí 1+1, když ukázal, jak důležitý je pro přesilovkové komando Jezdců.

V dalším klání, opět v početní výhodě, připravil trefu na 3:3 a prodlužovalo se.

A ve chvíli, kdy rozhoduje „náhlá smrt,” zazářila Trocheckova hvězda nejjasněji. Nejprve vybojoval faul, když ho krosčekoval Brady Skjei. A následně sám přesilovou hru využil!

"Ani nevím, jak se to stalo. Kotouč prostě skončil v síti. Musím se podívat na záznam, zeptejte se mě zítra. Prodloužení bývá zrádné, může vyhrát kdokoliv a já jsem moc šťastný, že slavíme my," sypal ze sebe.

A co duel číslo 3?

Trocheck bral asistenci u Lafrenièrova gólu, když chytře posunul puk na Artěmije Panarina. Sebastian Aho mu dal ve stejnou chvíli hrazdu do zad. Trocheck se mu následně vysmál, slavil přímo před ním.

Spolupráci s Panarinem si pak zopakoval také v prodloužení, kdy se opět stal zásadní figurou rozhodujícího okamžiku.

Panarina vyzval k teči náramnou nabídkou na hranu brankoviště. A ruská superstar si poradila s bravurou a elegancí.

A tak je stav série 3:0 na zápasy.

Na jednoznačném skóre má lví podíl právě energii sršící rodák z Pittsburghu. Sázka na něj se zatím Rangers vyplácí na jedničku. A že byla kurážná, na Manhattan ho předloni přivábili životní smlouvou - sedmiletým paktem na 39 milionů dolarů!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.