bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lightning se představí na ledě Sharks. Dva duely začnou již v 19:00

5. ledna 2019, 18:00

Matěj Hodoval

Devět zápasů čeká v noci zámořskou NHL. Dva zápasy navíc začnou pro evropského fanouška ve velmi příznivý čas.

19:00 Philadelphia Flyers – Calgary Flames

Zámořské dění odstartuje souboj Letců s Calgary.

Flyers si stáhli z Vancouveru gólmana Mikea McKennu. Philadelphia bude usilovat o přerušení série pěti proher v řadě, naposledy padla na domácím ledě 3:5 s Hurricanes. Letcům patří dno Metropolitní divize, navíc se dělí i o poslední místo Východní konference s Ottawou.

Calgary se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu po porážce s Bostonem 4:6. Flames jsou v naprosto opačné pozici, v tabulce si totiž lebedí na prvním místě Západní konference se čtyřiapadesáti body. Vyzrají Plameny na Philadelphii i podruhé v letošní sezoně?

19:00 Ottawa Senators – Minnesota Wild

Pět zápasů v řadě již hráči Ottawy nepocítili chuť vítězství. V prvním ze tří domácích představení v řadě hostil celek z hlavního města Kanady Canucks, po těžké bitvě však z prodloužení vítězně vzešly Kosatky. V dresu Sens se dnes mezi tři tyče postaví nová akvizice, Anders Nilsson.

V lednu mají Wild zatím bilanci jedné výhry a jedné prohry. Po porážce, kterou Divočákům uštědřili Tučňáci, si svěřenci trenéra Bruce Boudreaua vyšlápli na Toronto, které porazili 4:3. Minnesotě patří páté místo v Centrální divizi.

01:00 Boston Bruins – Buffalo Sabres

Po zvládnutém klání pod širým nebem a výhrou 6:4 nad Calgary čeká Medvědy třetí lednový duel. Domácí série čtyř zápasů Bruins pokračuje, domácí tým v ní bude usilovat o třetí výhru v řadě. Na druhé straně Buffalo by v případě vítězství v tabulce Bruins přeskočilo, Sabres navíc budou mít v plánu navázat na předchozí vítězství na ledě Panthers.

01:00 Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks

Jeden z favoritů na zisk Stanleyova poháru půjde do zápasu s jasným cílem – ukončit šňůru dvou proher v řadě (proti Islanders a Wild). Navíc se na pozici Javorových listů v tabulce dotahuje Boston, jemuž schází dva body. Proti domácímu úspěchu bude Vancouver, který v tabulce stoupá. Nyní Nucks patří pátá pozice v Pacifické divizi se ztrátou jednoho bodu na Anaheim. Motivací navíc bude i snaha napravit porážku 0:2 s Montrealem.

01:00 Montreal Canadiens – Nashville Predators

Montrealu se v lednu daří, zatím svěřenci kouče Juliena ještě neprohráli, po Dallasu si poradili i s Vancouverem. V noci mají Canadiens možnost přeskočit jednoho z dvojice Buffalo, Boston. Do kanadského města přijíždí letos poprvé v letošní sezoně Nashville. Predators, druhý tým Centrální divize, v posledním utkání podlehli Detroitu 3:4 v prodloužení.

01:00 Florida Panthers – Columbus Blue Jackets

Panteři půjdou do bitvy s Columbusem s prohrou v zádech, když posledně podlehli 3:4 Buffalo. Florida odehraje poslední klání před sérií pěti zápasů v řadě na venkovních kluzištích. Stejně tak na druhé straně Columbus v posledním zápase prohrál, na ledě Caroliny nestačil místním Hurricanes a padl 2:4. Blue Jackets patří třetí místo v Metropolitní divizi.

02:00 St. Louis Blues – New York Islanders

Bluesmani předvádějí v poslední době nekonzistentní výkony, což se zatím potvrzuje i v lednu. Do nového roku vstoupilo St. Louis porážkou s Rangers, hned následující utkání však porazilo 5:2 Washington. Naopak Isles v roce 2019 ještě neprohráli a s osmačtyřiceti body atakují třetí místo v Metropolitní divizi. Ostrovanům bude scházet útočník Valtteri Filppula, naopak z marodky se vrací Jordan Eberle.

04:00 Los Angeles Kings – Edmonton Oilers

Stejná pohádka. Vidina na lepší zítřky zatím v Los Angeles není, Králové se pořád neodlepili ze dna tabulky. O to, i o přerušení série dvou porážek se pokusí proti soupeři z Pacifické divize. Ani Edmonton není v optimální situaci, šesté místo v divizi si asi parta kolem McDavida nepředstavovala. Pozitivně může na Oilers zapůsobit uplynulý zápas, ve kterém přerušili díky výhře 3:1 nad Arizonou černou šňůru šesti porážek v řadě.

05:00 San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning

Žraloky nečeká jednoduchá úloha. Série třech domácích zápasů v řadě začne soubojem s prvním týmem NHL. Případným vítězstvím by se San Jose dostalo na dosah druhým Golden Knights. Jenže to by museli Sharks vyzrát na mužstvo, které vyhrálo posledních sedm zápasů a dohromady má na svém kontě 66 bodů. Lightning netřeba déle představovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.