bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Má očekávání od sezony? Chci si hokej hlavně užívat, říká uzdravený Boyle

5. srpna 2018, 8:00

Martin Schwarz

Má za sebou hodně náročné období. Loni se musel s hokejem na několik měsíců rozloučit, jelikož mu lékaři diagnostikovali leukémii. Netušil, jestli ještě někdy vtrhne zpátky na kluziště NHL. Útočník New Jersey Brian Boyle ale zákeřnou nemoc porazil. Po listopadovém návratu začal střílet góly a restartoval hokejový i soukromý život. Teď sbírá síly na nový ročník nejlepší ligy světa.

Tenhle příběh patřil mezi nejvýraznější z celého období 2017-18. Urostlý forvard při zářijovém tréninkovém kempu zjistil, že s jeho tělem něco není v pořádku. A vskutku, diagnóza zněla nemilosrdně: chronická myeloidní leukémie. Zdravotníci naštěstí zasáhli včas, okamžitě zahájili léčbu a Brian Boyle se už necelý měsíc po startu soutěže hlásil v kabině Devils. Všechno dobře dopadlo. Třiatřicetiletý sympaťák pak zaslouženě obdržel Bill Masterton Memorial Trophy, tedy cenu udělovanou za věrnost a oddanost hokeji.

Cítím se skvěle

Leukémie se na hráčově těle projevovala zvýšenou únavou, kterou od té doby pozorně hlídá. „Pokud se některý večer během zápasu unavím rychleji než obvykle, hned jsem nervózní,“ prozradil Boyle ve vyjádření pro web nhl.com. „Ale myslím, že to je normální. S postupujícím věkem a kariérou se tělo chová jinak.“ 

Rodák z Hinghamu chodí každé tři měsíce pravidelně na prohlídky, aby doktoři sledovali vývoj jeho zdravotního stavu. Jedno testování absolvoval zrovna tento týden v úterý. Zatím je vše v pořádku, bývalému forvardovi Tampy Bay či Toronta by nemělo nic bránit zúčastnit se ročníku 2018-19. „Všechno vypadá skvěle, a hlavně se skvěle cítím, opravdu úžasně. To je pro mě ze všeho nejdůležitější,“ těšilo ho. Mimochodem, navzdory podzimní absenci nasázel 13 branek a přidal 10 nahrávek, což není pro hráče Boyleova kalibru vůbec špatná bilance.

Nikdy nevíte, co se stane

Američan nosící na dresu číslo jedenáct chce minulé měsíce hodit za hlavu a soustředit se jen a pouze na hokej. Proto také doufá, že hlavní pozornost médií a fanoušků přejde na týmové hvězdy, jako třeba na Taylora Halla a Nica Hischiera. Právě dvojice zmíněných borců (i když pochopitelně nejen ona) měla výrazný podíl na účasti New Jersey ve vyřazovacích bojích, kam tým z Newarku nakoukl po pětiletém strádání.

„Musíme udělat krok kupředu a zároveň pochopit, jak těžké to bude učinit jako tým,“ zamýšlel se Boyle. „Také každý jednotlivec na sobě musí přes léto makat a dělat vše, co může, aby byl později týmu prospěšný. Přesně o to se také snažím. Jako zkušený hráč v poměrně mladém výběru chci přijít na tréninkový kemp a ukázat vše, co nebylo v mých silách před rokem.“

Brian Boyle netuší, jak na něj přípravný kemp zapůsobí a v jaké pohodě naskočí od října mezi mantinely. Jedno však ví jistě: bude vděčný za každou minutu strávenou na ledě a nehodlá na sebe vytvářet zbytečný tlak. „Jestli jsem se něco minulý rok naučil, tak to, že nikdy nevíte, co se stane,“ pokračoval hokejista draftovaný roku 2003 Los Angeles Kings. „Chci si užívat každý moment života a všeho, co dělám. Nemám žádná velká očekávání, pouze budu trénovat tak moc, jak jen to bude možné a vychutnávat každou chvíli s manželkou a dětmi,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.