bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marchand si nezahraje pět zápasů. Není to málo?

25. ledna 2018, 9:00

Jan Šlapáček

Kdo je nejnenáviděnějším hokejistou v NHL? Nejčastější odpovědí by bylo jméno Brad Marchand. Útočník Bruins sice umí dávat góly a být rozdílovým hráčem, kvůli jeho častým prohřeškům má pověst zcela zničenou. Ne náhodou jeho přezdívka zní "The Rat (krysa)".

Další vlna kritiky se na Marchanda snesla po posledním utkání Bostonu s New Jersey. Kanadský útočník v samotném závěru bezhlavě najel do předbrankového prostoru a zcela úmyslně atakoval loktem Marcuse Johanssona. Rozhodčí si ovšem tohoto prohřešku nevšimli a nejlepší střelec Bostonu nedostal ani dvouminutový trest.

Disciplinární komise NHL se ale k faulu vrátila a Marchanda dodatečně potrestala. Devětadvacetiletý hokejista si nezahraje v příštích pěti zápasech a přijde o 373 tisíc dolarů. Na první pohled se může zdát trest dostačující, spousta hlasů ale mluví o tom, že je to málo.

Marchandův trest se nevztahuje na All-Star Game!

Během letošní sezóny byli zákazem na deset zápasu potrestáni například Luke Witkowski, který se ze střídačky vrátil na ledovou plochu do bitky a nebo i Radko Gudas, který podle svých slov neúmyslně sekl do hlavy Mathieu Perreaulta. Oba hráči dostali takto vysoké tresty především kvůli tomu, že již byli v minulých letech suspendováni. To Marchand byl ale také...

Přimhouřila NHL v případě Marchanda oči? Jedná s ním kvůli jeho hokejovému umu jinak? Všechny tyhle otázky nyní kolují hokejovým světem. Je na každém, aby si udělal svůj vlastní názor na věc. Jedno je ale jisté. Tímto zákrokem si udělal Marchand další nepřátele.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.