bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marleau po zákroku na Rusta chybět nebude, zkušený matador vyvázne bez trestu

31. května 2016, 20:00

Vojtěch Balon

Ačkoliv San Jose prohrálo úvodní zápas finálové série na ledě Pittsburghu vinou smolného gólu minutu a půl před koncem, do tábora Žraloků dnes doplula alespoň jedna dobrá zpráva: Oddělení pro hráčskou bezpečnost se nebude zabývat zákrokem Patricka Marleaua, jenž se ve třetím třetině provinil zákrokem na hlavu Bryana Rusta.

Rust okamžitě po zmiňované situaci odkráčel na ošetřovnu, a ačkoliv se ještě v průběhu zápasu se vrátil na střídačku a ještě se zkusil vrátit na led, utkání nedohrál. Na inkriminovaný moment se můžete podívat zde:

„Ztratili jsme Bryana pro zbytek zápasu a zařadili jsme ho na marodku se zraněním v horní části těla. Jsem si jistý, že liga tento zákrok ještě přezkoumá,“ pravil se skálopevnou jistotou lodivod Pens Mike Sullivan. Viník Marleau byl pochopitelně jiného názoru. „Nemyslím si, že bych měl být dodatečně potrestán. Můj loket i rameno zůstaly u těla, jen jsem ho jakoby nechal najet do mě,“ vysvětloval velezkušený snajpr.

Pravdu měl podle ligy nakonec druhý jmenovaný, na jehož straně stojí pravidlo číslo 48. Patrick Marleau sice trefil Rusta do hlavy, jeho cílem ale bylo rameno mladého útočníka Penguins. Takto hovoří hráčský zákoník: „K posouzení, zdali se dalo kontaktu s hlavou soupeře předejít, by měly být posouzeny následující okolnosti: zdali byla hlava trefena jako důsledek špatného načasování, nešťastného úhlu srážky, nebo nadbytečného pohybu směrem nahoru či dolů.“

Liga se rozhodla nepotrestat i autora podobného hitu na hlavu soupeře Dustina Byfugliena, který v loňském listopadu nešťastně zasáhl montrealského útočníka Brendana Gallaghera.

Všechny okolnosti tedy hovoří v Marleauův prospěch a Oddělení pro hráčskou bezpečnost se v tomto případě rozhodlo správně. Jistě, Bryanu Rustovi smolné zranění nikdo nepřeje, nicméně výsledek jakéhokoliv střetu by automaticky neměl znamenat trest pro iniciátora srážky.

Jaký je váš názor na tuto situaci?

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.