bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Martin Brodeur: Ještě rok chci hrát. Krýt záda Priceovi by mi nevadilo

6. září 2014, 10:00

Martin Zíta

Veterán Martin Brodeur je stále bez smlouvy, kariéru ale na hřebík ještě pověsit nechce. Na začátku tohoto týdne se pak dokonce svěřil, že by byl ochotný krýt záda Careymu Priceovi.

„Pokud by mi Canadiens nabídli smlouvu, není pochyb, že bych pozorně naslouchal,“ uvedl dvaačtyřicetiletý gólman. Brodeur strávil celou svou kariéru v dresu New Jersey Devils, přesto spekulace o jeho působení u Habs patří mezi zavedené seriály na pokračování.

Jistě k tomu přispívá i přístup samotného hráče. Montrealský rodák se nikdy netajil tím, že by si ve slavném dresu rád zahrál. Zároveň ale mezi ním a týmem údajně nikdy žádná bližší jednání neprobíhala.

Držitel několika rekordů a trojnásobný vítěz Stanleyova poháru hledá i ve svém věku primárně tým, kde bude zastávat post jedničky. Je si však vědom, že takový nemusí najít. Rozhodně to pak nepřipadá v úvahu v Montrealu. „Canadiens jsou tým Careyho Price. Pochopitelně bych bojoval o místo jedničky, ale nevadilo by mi krýt mu záda a nastoupit do 25 zápasů za sezonu. Pokud bude tým vyhrávat, užiji si to tak i tak,“ řekl k případné roli, na kterou není zvyklý.

Tým z Quebecu ale podle zámořských serverů o angažování Brodeura neuvažuje. Trenér Michel Therrien má k dispozici ještě mladíka Dustina Tokarskiho, který je momentálně zraněný, a pod smlouvou je také Slovák Peter Budaj. Na postu druhého gólmana je tedy už nyní pořádná konkurence.

Martin Brodeur zároveň potvrdil, že sezona 2014/15 bude nejspíš jeho poslední. V té minulé odchytal 39 utkání, v brankovišti se střídal s Corey Schneiderem, a vítězně odešel v devatenácti případech. „Chci si ještě jednu sezonu zahrát a užít si ji,“ zopakoval muž, jenž v základní části NHL vychytal 688 vítězných zápasů a ve 124 případech neinkasoval. Právě tyto čísla patří mezi absolutně nejlepší v historii soutěže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.