bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mathesona čeká slyšení za zákrok na Petterssona. My jim to vrátíme, říkají Canucks

15. října 2018, 14:06

Šimon Rogner

Sobotní utkání mezi Floridou a Vancouverem mělo být věnováno brankáři Robertu Luongovi, který na začátku srpna odehrál svoje 1000. utkání v NHL. Je ale dost možné, že více než příjemné pocity na devětatřicetiletého Kanaďana vyvolá v hráčích obou týmů hořkou pachuť. Důvodem je hit obránce Panthers Mika Mathesona na talenta Canucks Eliase Petterssona, který mu způsobil otřes mozku a který Mathesonovi zřejmě přinese disciplinární trest.

Celý incident se odehrál na začátku třetí třetiny. Pettersson nejprve na pravé straně útočného pásma Mathesona vymíchal, načež o chvíli později ho obránce Floridy za brankou přišpendlil na plexisklo. Kosatky nakonec do té doby vyrovnaný zápas urvaly – v 47. minutě vstřelil vítěznou branku Bo Horvat.

Tento přístup se jim nakonec vyplatil. Vancouver se totiž mohl rozhodnout, že musí Mathesona, který za zákrok nebyl vyloučen, potrestat. Místo toho ale nechtěl Panthers pustit ke zbytečné přesilovce v takto kritickém momentě střetnutí. O to víc se ale k celé situaci hráči i trenéři vyjadřovali po zápase.

„Byl to nečistý zákrok. Liga se snaží chránit dobré mladé hráče a tohle je nečistý zákrok,“ řekl trenér Nucks Travis Green. „Vyhráli jsme zápas. Odplatu nebo něco takového komentovat nebudu.“

„Je to dlouhá sezóna a my jim to vrátíme,“ naznačil budoucí odvetu jeden z jejích možných vykonavatelů Antoine Roussel. „Připomínalo mi to spíš wrestling,“ uvedl forvard Sven Baertschi.

Pettersson utrpěl otřes mozku a do utkání se už nevrátil. Devatenáctiletý Švéd přitom patří mezi hlavní tahouny nově vypadajícího klubu z Britské Kolumbie. Za pět utkání má na kontě pět branek a osm bodů a jednoznačně vede v boji o Calder Trophy pro nejlepšího nováčka.

Mathesona dnes naopak čeká slyšení s Oddělením pro hráčskou bezpečnost kvůli „nedovolenému bránění a nesportovnímu chování.“ Je možné, že by kvůli případné stopce nemusel zasáhnout do duelu proti Pittsburghu.

Oba týmy se znovu střetnou 13. ledna a bude to utkání, které se vyplatí sledovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.