bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moje kariéra se ubírá správným směrem, těší Zibanejada. Výměna ho však překvapila

21. července 2016, 14:23

Michal Sobotka

Byl si jistý, že za Ottawu odehraje mnohem více zápasů. NHL je ale byznys a švédský útočník Mika Zibanejad se tak musel poroučet o dům dál. Senators jej vyměnili do New Yorku Rangers. Do „Velkého jablka“ se ale třiadvacetiletý borec těší.

Jeho výměna byla poměrně velkým překvapením. Nejvíce pro něj samotného. Mika Zibanejad očekával dlouhou kariéru v dresu Ottawy, postavil si dům hned za hlavním městem Kanady. Dlouho v něm ale nepobyl, protože v pondělí jej Senators vyměnili do New Yorku Rangers za Dericka Brassarda.

„Nemůžu říct, že by mi to vyhovovalo,“ popsal své pocity Zibanejad a narážel na tím na dům, do kterého se nedávno nastěhoval a jenž bude teď muset opustit. „Byl jsem tady šťastný a přál bych si zůstat delší dobu, ale moc se tím nesmím zaobírat,“ dodal. Třiadvacetiletý centr strávil v Ottawě, která jej draftovala jako šestého celkově v roce 2011, pět let a loni nasbíral solidních 51 bodů.

Nový generální manažer kanadského klubu Pierre Dorion s ním však ve svých plánech nepočítal. Švéda to zaskočilo, ale prvotní šok se posléze proměnil v nadšení z nového působiště. „Už se na New York těším,“ nechal se slyšet rodák ze Stockholmu. V Madison Square Garden bude chtít dokázat, že sázka na mladšího hráče (Brassard je téměř o šest let starší) se Rangers může vyplatit.

„Cítím, že moje kariéra míří správným směrem. Vím, že mám ještě hodně co nabídnout,“ uvedl pro NHL.com. „Jsem rád za šanci u Rangers. Doufám, že se tady prosadím,“ věřil. Příležitostí v novém prostředí bude dost. Jezdci s hokejistou s pákistánskými kořeny počítají na post centra do prvních dvou formací.

Rangers? Všechno se vyvíjí slibně

Zibanejadova produktivita se v posledních dvou letech výrazně zlepšila. Sám útočník to připočítává zlepšenému bruslení a také střelbě. „Jako mladý hráč se můžete neustále rozvíjet v mnoha aspektech,“ řekl. „Myslím, že jsem dobrým hráčem na obou stranách kluziště,“ popsal se. Jak ale sám sdělil, na řadě věcí ještě musí zapracovat. Svoje slabiny vidí především na vhazování a poté v malých detailech jeho hry.

Jeho noví spoluhráči už jej stihli v klubu uvítat, byť jen formou textových zpráv. V New Yorku se setká se svým krajanem Henrikem Lundqvistem a rád by pokračoval v nastolených cílech. „Status této organizace je vysoký. Když se podívám na soupisku, tak se všechno vyvíjí slibně. Rangers vždy chtějí hrát o Stanley Cup a já jsem rád, že jim v tom budu moci pomáhat,“ doplnil Zibanejad.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.