bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Moment hrůzy pro fanoušky Cats: Ovečkin sestřelil Luonga

5. ledna 2015, 10:04

Tomáš Zatloukal

Také máte rádi odvážné výlety gólmanů z brankoviště? V mžiku dokonale přečtou hru, vystartují ze svého panství a skočí osamocenému nájezdníkovi pod nohy, nebo těsně před ním odehrají volný puk. Svého času podobnými zákroky bavil NHL Dominik Hašek, v repertoáru nechyběly ani u Romana Čechmánka. A k riskantnímu manévru se nebojí sáhnout ani další muži v masce. Roberto Luongo za to proti Washingtonu Capitals málem zaplatil hodně draho.

Vše se seběhlo následovně: "Lou" se na konci první třetiny rozjel za kotoučem a přibližně mezi kruhy jej akrobatickým skokem odehrál mimo nebezpečí. Těsně před najíždějícím "bourákem" Alexem Ovečkinem. Domácímu kapitánovi nezbyl ani zlomek sekundy na to, aby se pokusil hostující opoře vyhnout, ve snaze vybojovat gólovou šanci totiž upadl a když vstával, smetl Luonga jako přílivová vlna.

Ovečkinův hit prošel, i přes výrazné protesty (třeba z úst Scottieho Upshalla), u rozhodčích bez potrestání. Otřesený Luongo se po chvíli oklepal a pokračoval v utkání. Po druhé dvacetiminutovce, ve které třikrát nedosáhl na střely Capitals, ovšem odstoupil a pustil do klece Panterů Alvara Montoyu. Okamžitě se rozběhly spekulace, že Luongo je zraněný a že pro Floridu začíná mimořádně náročné období.

Vždyť hvězdný Kanaďan je základním stavebním kamenem Cats a senzačně drží svůj tým na dostřel postupu do play-off. Podezření, že "Loua" trápí zdravotní potíže, se naštěstí nepotvrdily. "Jsem v pořádku. Střídal jsem, protože se mi druhá třetina nepovedla," hlásil. "Odvolali jsme ho z preventivních důvodů. Byla to oboustranná dohoda," souhlasil floridský kouč Gerrard Gallant, který kritizoval Ovečkina.

 "Nemyslím si, že chtěl Roberta trefit. Na druhou stranu Roberto nejprve odehrál puk a o sekundu později inkasoval hit. V pravidlech se říká, že hráč by měl udělat vše, aby zamezil kontaktu s gólmanem. Bylo zcela jasné, že Luongo bude u kotouče první," řekl pro Miami Herald. Gallant tvrdí, že "Ovie" sice nesestřelil zkušeného brankáře schválně, nicméně zastává názor, že ruský bohatýr měl dostat dvě minuty.

Ani samotný Luongo, jemuž musí být jasné, že odvážným výjezdem hodně zariskoval, Ovečkina z tvrdé srážky neviní. "Nebyl v tom úmysl." Souhlasíte s tím? My ano, přeci jen washingtonský lídr nepředvedl nic ve stylu Milana Lucice z Bostonu Bruins, který si před třemi lety nevybíravě vyšlápl na Ryana Millera a později musel snést pomstu buffalských Šavlí. "Ovieho" hit proti tomu vypadá poměrně nevinně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.