bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal a Minnesota potřebují najít ztracenou formu, aby si uchovali šanci na play-off

19. března 2019, 21:22

Petr Sumbal

Boje o play-off gradují, do konce základní části už většině týmům schází odehrát jen deset zápasů. Některé týmy už mají jistotu postupu nebo toho, že si play-off nezahrají, jiné ovšem svádějí o poslední místenky do bojů o Stanley Cup tuhý boj. Mezi ně se řadí například Montreal, Columbus a Carolina ve Východní konferenci a Dallas s Minnesotou na západě. Všechny tyto týmy půjdou v noci z úterý na středu do akce, celkem se bude hrát deset zápasů.

0:00 Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins

Carolina prožívá výbornou sezónu a má skvěle našlápnuto do play-off. Aktuálně jsou Hurricanes na čtvrtém místě Metropolitní divize a na nepostupové pozice mají náskok čtyř bodů. Z posledních jedenácti utkání Carolina devětkrát vyhrála. Pittsburgh je na tom ještě o tři body lépe a aktuálně je v Metropolitní divizi třetí. Poslední dva zápasy prohrál.

0:00 New York Islanders – Boston Bruins

Islanders i Boston už se o postup do vyřazovacích bojů strachovat nemusí. Zatímco Islanders jsou druzí v Metropolitní divizi, Bostonu patří stejná příčka v divizi Atlantické. O něco lepší formu mají Newyorčané, vyhráli pětkrát z posledních sedmi střetnutí. Boston naposledy vyhrál a tím přerušil slabší období, kdy třikrát po sobě prohrál.

0:00 New York Rangers – Detroit Red Wings

Tady máme pro změnu souboj dvou týmů, kterým už za deset utkání sezóna skončí a bitvy o Stanley Cup budou sledovat jen v televizi. Rangers jsou sedmí v Metropolitní divizi a aktuálně se potýkají se sérií čtyř proher. Red Wings patří sedmá příčka pro změnu v Atlantické divizi a naposledy sice uspěli, ale předtím čtyřikrát po sobě prohráli.

0:00 Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens

Philadelphia po nepovedené první polovině sezóny sice v té druhé podávala lepší výkony, ale stále nebyla dostatečně konzistentní na to, aby si vybojovala play-off. Alespoň její současná situace to naznačuje, Flyers jsou šestí v Metropolitní divizi a na divokou kartu ztrácejí už šest bodů. Montreal je na tom lépe, ze čtvrtého místa Atlantické divize ztrácíjen tři body. Musí ale vylepšit svou formu, z posledních pěti utkání byl čtyřikrát poražen.

0:30 New Jersey Devils – Washington Capitals

Devils už dávno boj o play-off zabalili, pravděpodobně se budou muset dokonce smířit s tím, že skončí poslední v Metropolitní divizi, jelikož na předposlední Rangers ztrácejí už šest bodů. Devils vyhráli jen dvakrát z posledních deseti duelů. Washington se naopak už může chystat na play-off a ještě v závěru základní části zabojovat o vítězství v Metropolitní divizi. Aktuálně má stejně bodů jako druzí Islanders.

0:00 Minnesota Wild – Colorado Avalanche

Minnesotu čeká hodně vypjatý konec základní části, jelikož postup do play-off má stále na dosah, ale na postupujících příčkách není. Momentálně z pátého místa Centrální divize ztrácí na divokou kartu jen tři body, ale má odehrán o zápas navíc oproti čtvrtému Dallasu. Navíc Minnesota prohrála čtyři z posledních pěti utkání. Colorado je v téže divizi až sedmé a jeho ztráta už je příliš velká.

1:00 Nashville Predators – Toronto Maple Leafs

Nashville už nemusí mít v závěru základní části s postupem do play-off starosti, to ho rozhodně nemine. Predators jsou v Centrální divizi druzí se ztrátou pouhých tří bodů na Winnipeg, ale s odehraným zápasem navíc. Z posledních šesti utkání Nashville čtyřikrát bral dva body. Toronto má situaci podobně komfortní, na nejbližší pronásledovatele má desetibodový polštář. Z posledních čtyř zápasů ovšem vyhrálo jediný.

1:00 St. Louis Blues – Edmonton Oilers

St. Louis má k postupu do play-off velice blízko, ale úplnou jistotu nemá. V současné chvíli sedí na třetím místě v Centrální divizi a na nepostupové pozice má náskok pěti bodů. Vzhledem k tomu, že do konce sezóny zbývá odehrát deset utkání, měli by to Blues udržet. Edmontom už je naopak v neřešitelné situaci, ztrátu sedmi bodů na divokou kartu už dotáhne jen velice těžko.

1:30 Dallas Stars – Florida Panthers

Dallas ještě musí do konce základní části pár bodů uhrát, aby si ubránil své současné čtvrté místo v Centrální divizi, a tudíž i postup do play-off na divokou kartu. Stars jsou o tři body před Minnesotou, navíc se zápasem k dobru. Z posledních pěti utkání však byli třikrát poraženi. Florida už reálnou šanci na postup nemá, ztrácí na divokou kartu už osm bodů.

2:00 Calgary Flames – Columbus Blue Jackets

Calgary je společně s Tampou Bay jediným týmem, který má už stoprocentně zajištěn postup do play-off. Do konce základní části už tak mohou Flames pouze ladit formu a případně zabojovat o první místo v Pacifické divizi, na kterém aktuálně jsou o bod před San Jose a se zápasem k dobru. Columbus je zatím na hraně postupu, patří mu páté místo a divoká karta v Metropolitní divizi. Jeho nejbližším pronásledovatelem je Montreal, na který mají Blue Jackets náskok tří bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.