bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal se snaží zocelit obranu. Podaří se mu přivést některou z posil?

10. prosince 2019, 14:15

Jiří Michal

Canadiens měli spíše vlažný vstup do sezony, který čítal rovnoměrný počet výher a proher. I přesto se svěřenci Clauda Juliena drželi na pozicích, které by v pozdějších fázích soutěže mohly zaručovat playoff. Od 17. listopadu však na kádr padla deka a prohrál 8 zápasů v řadě, ve kterých získal 3 body. Největší kaňkou na výkonech mužstva je počet obdržených branek, jenž dosahuje třetí nejvyšší hodnoty celé NHL (102). Není tak divu, že se generální manažer Marc Bergevin snaží sehnat novou tvář do montrealské defenzivy.

Podle kanadské televizní sítě Sportsnet Montreal uvažuje až o potencionálních šesti mužích, kteří by mohli zlepšit hru v obranném pásmu. Nejlépe se jeví obránce Shayne Gostisbehere, momentálně hájící barvy Philadelphie, jenž ve 27 utkáních nasbíral 10 bodů (4+6). Pro porovnání, pouze dva beci z kabiny Montrealu mají více bodů, než letec z Philadelphie. Zároveň se ani jemu samotnému tolik nedaří, tudíž výhodná protihodnota pro Flyers by mohla vyvážit ztrátu mladého perspektivního zadáka.

Jako další by měl na seznamu možných posil figurovat například Cam Fowler, hrající v Anaheimu, který má ještě více bodů než Gostisbehere, když během 30 utkání vstřelil 5 branek a na 10 svým spoluhráčům přihrál. Zařadil by se tak dokonce na druhou příčku týmového bodování obránců Canadiens. Samotný Anaheim prochází spíše přechodným obdobím a pokud by za hojně vytěžovaného obránce dokázal Marc Bergevin nabídnout adekvátní protihodnotu, která by zapadala do koncepce Kačerů, mohl by Fowler přispět i svým útočným instinktem. V tabulce pravdy prozatím disponuje 7 kladnými body. I vzhledem k malému počtu vstřelených branek a většímu počtu obdržených Kačerů je toto číslo velmi solidní.

Tím však výčet jmen na seznamu nekončí. V souvislosti s montrealským celkem byla také skloňována jména TJ. Brodieho, Olivera Kylingtona (oba Calgary Flames) nebo Juuso Riikoly (Pittsburgh Penguins) či Erika Gustafssona (Chicago Blackhawks). Canadiens mají sice pro letošní sezonu pod platovým stropem místo okolo 4,6 milionu. Ze zvučnějších jmen však nemá na příští rok podepsaný kontrakt pouze Max Domi a prozatím se rezerva na příští rok, co se týče platů, pohybuje okolo 15 milionů dolarů. Bude tedy velmi zajímavé, koho dokáže vedení týmu z Original Six přivést v nejbližší době jako posilu do zadních řad. Kdo by byl podle vás největší posilou do kabiny Montrealu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.